vineri, 14 februarie 2014

IN ATENTIA : Presedintilor Comisiilor de Aparare din Camera SENATULUI SI DEPUTATILOR, a ministrului Apararii Nationale, Presedintelui SCMD, Vicepresedintilor SCMD Coordonatori , Presedintilor Filialelor SCMD/ANCMRR si Mass Media.

Public
                             ...esenta vietii, este vointa de a fi tare!...
                                                     Nitzsche
domnilor,
In timp ce pe ecranul politic national , de douazeci si cinci de ani de la evenimentele tragice din decembrie 1989 ,ruleaza un film de groaza - LUPTA PENTRU PUTERE -scopul politic major consacrat al intereselor de grup si personale, al unei clase politice corupte,- procesul degradarii societatii romanesti in toate sectoarele majore existentiale, este din ce in ce mai activ ,evident si imoral!  Jenant comportament politic si parlamentar ! Onoarea si demnitatea natiunii romane, au fost si sunt duse in derizoriu! Tentaculele otravite ale caracatitei , ascunse in subteranul << baronilor locali >>si progeniturilor lor, au atins apogeul si trebuie de urgenta taiate! 
Numai pentru acest adevar istoric, probat cu faptele impostorilor imbogatiti peste noapte, poporul roman, in deplina legitimitate, ar trebui sa desfiinteze acest sistem. Unele operatii chirurgicale pe viu, au inceput. Pentru sprijinul unei justitii  de acest calibru, se merita sacrificiul suprem! 
Ca sa nu intram mai dur pe coridoarele istoriei postdecembriste si sa revenim la context, cutremurul politic din 2012 in care am consemnat scandarea Loviturii de Stat - nesanctionata de guvernul USL, NU s-a produs pe fondul simpatiei fata de USL , ci a necesitatii respectarii principiilor statului de drept, apararii valorilor democratiei reale, a drepturilor si libertatilor cetatenilor. Ca nu a fost sa fie asa, ci altfel, se vede, se simte !
 Cine dintre noi credea atunci , cand am semnat Acordul de Sustinere pentru sprijinul USL in alegeri , asumandu-ne responsabilitati, obligatii si renuntari fara limite, caci chiar liderii Aliantei, ne vor minti fara scrupule, flecarind public ,ca Legea pensiilor <<Boc - Anastase>> va fi aprogata imediat ce  vor prelua puterea?  Stau marturie videoclipuri inregistrate si iti faci cruce cand constati, uriasa discrepanta intre promisiuni si realizarea lor. Raspunderea pentru diriguirea  unei tari, nu poate fi incredintata unor astfel de ''personalitati''!
NU numai ca nu a fost aprogata, dar pe fondul unei viziuni limitate, a  lipsei de respect fata de valorile institutiei militare , a incompetentei si a temerii de raspundere materiala si penala, aceasta Lege anticonstitutionala , discriminatorie, fara nici o legatura cu sistemul militar, este in vigoare .Mai mult, tot pe fondul enuntat mai sus, s-a pus in aplicare ''celebra lege reparatorie'' 241/2013, al carei continut in trei articole, intareste si mai mult discriminarea!
domnilor ,
NU ne intereseaza jocurile si scopurile  aliantelor politice, suntem prea versati sa nu le anticipam ! NU ne intereseaza ca USL , este de fapt USD! Nici alunecoasa si ascunsa Campeanu! Totul, dupa chipul si asemanarea coabitantului ! JOS PALARIA domnule'' premier''! Si la cati mai multi vicepremieri! Intrebarea mea este: mai sunteti compatibil cu functia pe care o ocupati ?
In aceeasi ordine de idei, cine isi imagineaza ca obiectul de activitate al SCMD este numai solutionarea litigiului pensiilor militare de stat, este intr-o mare eroare! Lupta noastra comuna, a celor din SCMD, discriminati si deposedati de drepturile noastre legale, de un regim politic de tip mafiot, se concentreaza  in mod special, pe oprirea ofensivei politicienilor si parlamentarilor corupti, incompetenti, imfatuati , insetati de putere cu orice pret,- institutionalizati la conducerea structurilor statului de drept, pe alte criterii, decat cele ale competentei profesionale,- impotriva incalcarii Constitutiei, legilor, normelor si principiilor statului de drept!
 Filialele SCMD din Arges, sunt hotarate sa lupte pana la capat, pentru apararea actului de justitie. 
Salutam victoria obtinuta in justitie de catre SCMD, impotriva   ''colegilor''din conducerea centrala a ANCMRR! Respingerea  cererii prin care, in fapt s-a solicitat desfiintarea SCMD , demonstreaza incaodata, identic ca in cazul grupului Filialelor SCMD  Arges, in procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, acuratetea  actului de justitie!
In aceste circumstante, << PATRIE - ONOARE - DEMNITATE >> a devenit irevocabil : << HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS >>!
 Aceasta Victorie in justitie, a fost posibila,datorita actiunii hotarate a SCMD , in lupta pentru adevar si dreptate si va avea consecinte, atat pentru strategia de urmat in etapa urmatoare, cat si a organizarii si trecerii la actiuni hotarate a Societatii Civile.  ''Dreptatea si Toleranta Zero'' - sloganuri proferate de dl.Ponta, pana a deveni premier, erau de fapt efemeride, pentru manipulare. In cazul nostru,asa au evoluat situatiile ambigui si fara precedent! 
Filiala 1 Pitesti , Curtea de Arges si Campulung Muscel, nu au fost ,nu sunt sin nu vor fi niciodata, o masa de manevra, la cheremul politicienilor corupti. Onoarea si demnitatea noastra am pus-o la dispozitia justitiei si justitia a facut dreptate! Suntem singurii din tara, care prin Hotararile Judecatoresti Definitive si Irevocabile in procesul de recalculare a pensiilor militare de stat, am redobandit dreptul legal si inalienabil la pensia militara de stat, prin Legea 164/2001. Reamintim ca aceste HJD, constituie titluri executorii si sunt imperative. Ele se pun in executare si nu se comenteaza! Inclusiv ICCJ, prin sesizarea CCR pe exceptiile de neconstitutionalitate descoperite in continutul OUG 1,demonstreaza temeinicia HJD. 
Nu credem ca liderii aliantei USL , parlamentarii din Comisiile de Aparare din Senat si Camera Deputatilor si membrii guvernului- inclusiv premierul-,nu cunosc situatia. Daca nu o cunosc, ii sfatuim sa se preocupe mai putin de imaginea personala in fata camerelor de luat vederi si mai mult, de cunoasterea realitatilor si rezolvarea problemelor grave cu care ne confruntam!
domnilor,
In ceea ce priveste Situatia Speciala in care ne aflam la aceasta data:
1. Demersul nostru individual, in scris, la nivelul ministrului Ap.N si  la CSP a MAp.N, de a pune in executare HJD, a ramas fara nici-un rezultat;
2''Specialistii"CSP a MAp.N, in incercarea de a raspunde totusi la aceasta solicitare, comenteaza HJD si dau sfaturi Instantelor de Judecata ale Tribunalului Arges, cum trebuie sa interpreteze si sa judece ;
3. Ministrul Apararii, tace ! Daca a uitat ii reamintesc ca anul trecut ,la 04 martie, in sediul USL, in fata Delegatiei SCMD, a afirmat urmatoarele: <<  HJD sunt acte juridice care se pun in executare si nu se comenteaza, iar la nivelul ministerului Ap.nici nu se pune problema din acest punct de vedere>>       Spre informare domnule ministru, desi cunoasteti problema : Pe data de 22.12 2013, cu nr.P 64 , SCMD Filiala 1 Pitesti, a notificat CSP, sa puna in executare toate Hotararile Judecatoresti, definitive si irevocabile, anexand tabelul nominal cu membrii SCMD si ANCMRR contestatori. Contrar prevederilor Legii 233/2002, nici pana la aceasta data NU am primit un raspuns oficial, pentru a fi valorificat de catre noi. Este posibil ca subordonatii dv.stra, sa ''argumenteze''ca in Anexa la OUG 1/2011, se prevede altceva. Noi stim insa un lucru cert: H J D sunt titluri executorii si in consecinta trebuiesc puse de buna voie in executare.
Va reamintim ca Tribunalul Arges, in exercitarea ROLULUI sau ACTIV, a administrat TOATE probele , inclusiv OUG 1, pendinte deliberarii si s-a pronuntat in consecinta. In aceasta situatie, CSP se subroga Instantei de Judecata ! Daca mai cunoasteti un caz similar in statele membre ale UE si NATO, vrem sa ne informati pentru a fi in cunostinta de cauza!
4.Premierul are o mare problema cu vicepremierii, caci nu-si  poate exercita prerogativele functiei cu care a fost investit, decat prin vicepremieri. Dreptatea si Toleranta Zero- sloganuri fara constinut - au ramas in constiinta noastra- ca repere ale Nedreptatii si discriminarii. Pentru stiinta dv.stra domnule premier, aceste HJD care nu sunt puse in executare, vor fi in centrul campaniei electorale din acest an. 
Suntem militari domnule si nu instrumentele de lucru ale ''politicienilor'' !
Data fiind situatia prezentata mai sus, am stabilit:
      a) membrii Filialelor SCMD/ANCMRR Arges posesori ai HJD in procesul recalcularii aberante , in mod organizat, se vor prezenta la sediul MAp.N pentru solutionarea acestui litigiu. Este exclus orice compromis!
      b) istoricul dramatic al celor 4 ani, petrecut in salile de judecata ale Tribunalului Arges si Curtea de Apel Pitesti, aroganta si sustragerea de la punerea in executare a HJD , vor fi aduse la cunostinta publicului , mass mediei ,Ambasadei SUA, Organismelor abilitate UE si NATO ;
       c) luam in calcul actiunile penale si actiunea CEDO, impotriva tuturor celor ce se fac vinovati, deoarece in acest moment, am trecut prin toata procedura juridica la nivel national.
MESAJUL nostru este simplu : Punerea in executare a Hotararilor Judecatoresti definitive si irevocabile , conform Dispozitivului S.C.,cu toate consecintele ce decurg din acestea - ACUM- si nu dupa 3 ani (...sic!)
Cine vrea Legea Contributivitatii, este liber sa o accepte! Libertatea de a alege este un drept constitutional! 

Pentru documentare/informare, redam mai jos Extrasul ,Dispozitivul S.C.nr 2499/2012 a Tribunalului Arges- Sectia Pentru Conflicte de Munca si Asigurari Sociale , pentru domnul POPESCU VICTOR
......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................                                                                  TRIBUNALUL
...................................................................................................................................................................

Prin sentinta civila nr.338 pronuntata de Curtea de Apel Cluj la data de 28.09 2010 in dosarul 1371/33/2010. a fost suspendata executarea HG 735/2010 pana la solutionarea fondului cauzei.Aceasta masura a suspendarii a fost confirmata ulterior de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin decizia nr.38/07.01 2011.
Art.14 alin.7 din Legea contenciosului administrativ dispune ca suspendarea actului administrativ are ca efect incetarea oricarei forme de executare, pana la expirarea duratei suspendarii. Desi efectul juridic imediat al Sentintei Civile nr.338/28.09 2010 a fost acela de incetare a executarii HG 735.2010, adica a recalcularii pensiilor celor proveniti din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala, pe perioada suspendarii executarii HG 735/2010, intimatii au continuat sa recalculeze pensiile, contestatorului fiindu-i emisa decizia contestata in cauza de fata.
In aceste conditii, decizia de recalculare nr 2063/01.01 2011, emisa contestatorului in perioada in care subzista suspendarea efectelor HG 735/2010 este in mod evident NELEGALA.
.................................................................................................................................................................
                                                                         PENTRU ACESTE MOTIVE,
                                                                               IN NUMELE LEGII
                                                                          H O T A R A S T E
....................................................................................................................................................................
Anuleaza decizia nr.2063/01.01 2011 emisa de Ministerul Apararii Nationale
Mentine in plata pensia de serviciu stabilita contestatorului in baza Legii 164/2001, modificata si completata si aflata in plata in luna decembrie 2010.
Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica azi, 18.09 2012 la Tribunalul Arges, sectia de conflicte de Munca si Asigurari Sociale.
...............................................................................................................................................................
Presedinte,                                                Asistent Judiciar,                                  Asistent Judiciar,
                                                
                                                                     Grefier,

                            Decizia Civila nr.539/2013/ CURTEA DE APEL PITESTI/ SECTIA CIVILA.
...................................................................................................................................................................
                                                        C U R T E A
...................................................................................................................................................................
                                                   PENTRU ACESTE MOTIVE
                                                              IN NUMELE LEGII
                                                    D E C I D E
Respinge ca nefondat recursul formulat de recurentul-intimat MINISTERUL APARARII NATIONALE pentru CASA DE PENSII SECTORIALA A MINISTERULUI APARARII NATIONALE, impotriva sentintei civile nr.2499 din 18 septembrie 2012, pronuntata de Tribunalul Arges, in Dosarul 6024/109/2011, intimat fiind contestatorul POPESCU VICTOR, reprezentat de SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE.
             Irevocabila.
Pronuntata in sedinta publica, astazi, 11 februarie 2013, la Curtea de Apel Pitesti - Sectia 1 Civila.

PRESEDINTE                                     JUDECATOR                              JUDECATOR

                                                               GRFIER,

 INTREBARI :
1. Care este aportul Justitiei Militare pentru apararea drepurilor legale ale militarilor?
2. Sunteti pe RECEPTIE domnilor din guvern, in mod special dl.Oprea care a dat ordin de continuare aberanta si NElegala a recalcularii pensiilor militarilor?
3.domnule Dusa , ce parere aveti despre atitudinea ''specialistilor''CSP  din subordine? Dar despre a dv.stra?
4.Boc si Anastase, in ce baza ati  desfiintat dreptul nostru la pensia militara de stat ?
Foarte bine ! Daca va fi o Lege a pensiilor militare incepand cu 2014, o primim si pe aceasta NU?
Asa rezulta 
Asa cum am spus: Incompetenta si interesul meschin, se platesc politic, juridic si moral.


HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS!
BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 PITESTI SCMD
Vicepresedinte Coordonator Filialele MUNTENIA- SUD
Presedintele Filialei 1 Pitesti,
Victor Popescu





2.


.