miercuri, 4 iunie 2014

EFECTELE PSEUDO - DEMOCRATIEI IN ROMANIA !

IN TIMP CE BARACK OBAMA O TINE CU INTARIREA CAPACITATII DEFENSIVE IN EUROPA DE EST, ROMANIA CONTINUA SA ISI "LINSEZE" PE BANDA RULANTA PROPRIII REZERVISTI!

ACTUL I
In timp ce Barack Obama isi ia angajamentul sacrosanct in apararea Europei de Est, 
Romania continua sa isi macelareasca netulburata si pe banda rulanta, propriii rezervisti !

Barack Obama a anunţat o campanie de întărire a capacităţii defensive a aliaţilor estici din NATO. Numai ca Romania nu are nicio gara linsandu-si in continuare fara nicio problema pe rezervistii propriei armate. Despre ceea ca au facut 2011 Boc & Basescu, cunoastem cu totii. De fapt, la fel se intampla si acum. Pseudo-democratia (illiberal-democracy) este un fel de mutant al democratiei autentice, se regaseste in statele sarace si profund corupte si functioneaza exact ca in Romania.Mecanismele pseudo-democratiei se rezuma la urmatoarea schema: au loc alegeri libere, insa ceea ce se intampla de-a 2-a zi dupa inscaunare nu mai are nicio legatura cu democratia. Ceiinscaunati se rup efectiv de propriul popor de care nu isi mai aduce aminte decat la urmatoarele alegeri. Pentru a crea o imagine cat mai "impaiata" democratic atat in randul propriilor cetateni, cat mai ales in fata opiniei internationale, in statele pseudo-democrate totul este coordonat de 3 grupuri distincte: politic (puterea legislativa), justitiar (justitia) si financiar (finantele publice). Puterea legislativa simuleaza ca emite legi pt. cetateni, iar grupul justitiar simuleaza ca apara interesele cetatenilor in baza legilor emanate de politicieni. Legatura intre cele 2 grupuri o constituie organismul finantelor publice care iijecmaneste pe cetateni prin taxe si impozite. Cele 3 grupuri au intotdeauna si un supervizor de fatada in genul curtilor constitutionale (cu membri provenind de regula tot din clanul justitiar) care au singur scop: sa protejeze interesele celor 3 grupuri in fata cetatenilor care acuza existenta pseudo-democratiei. 
Asadar, in pseudo-democratie discutam despre un mimetism al democratiei autentice, din partea tuturor tuturor celor desemnati sa o apere! Bineinteles ca acest mimetism are un scop precis: accesul politicienilor la cat mai multi bani publici, pretul platit de acestia fiind pastrarea intacta sau a cator mai multe  privilegii pt. clanurile financiar si justitiar.  Fiind vorba de state sarace, banii publici sunt totusi putini, inclusiv pt. politicieni si celelalte clanuri. Solutia pt. a-si mentine intacte interesele si privilegiile este una singura: executarea financiara a altor cetatenii, banii respectivi fiind folositi in interesele celorlalte clanuri. Aici intra in functiune intregul mecanism pseudo-democrat in toata mizeria lui: grupul politic instalat in urma unor alegeri emite legi contra cetatenilor, cel justitiar judeca dupa legile oricum strambe, iar supervizorul C.C.R. e total de acord. Studiu de caz: desfiintarea pensiilor de serviciu ale militarilor.

I] Clanul politic a emis complet o lege nedemocrata contra militarilor, scopul fiind unul singur: jefuirea acestora pt. alimentarea intereselor financiare proprii. Clanul politic nu are culoare: a inceput cu Basescu-Boc, a continuat cu Ponta-Antonescu, acum continua cu Ponta-Oprea.  Si va continua si cu ceilalti.

II] Clanul justitiar judeca dupa legile politice. In putine cazuri magistratii cu o moralitat reala  si-au dovedit independenta si s-au pronuntat in favoarea militarilor, dar au fost cazuri! Acestia au fost insa redusi la tacere de sefii clanului justitiar.

II] C.C.R. este mana de fier a clanului politic. A declarat ca fiind pur si simplu constitutionala desfiintarea tuturor pensiilor de serviciu, cu 2 excepţii: nu si pe ale magistratilor, normal in pseudo-democratie, nu? Dar nici cele ale lor sefilor clanului financiar care sunt consilierii Curtii de Conturi. Cu aceasta ocazie, mecanismul pseudo-democrat apare in toate mizeria lui. 

Militarii si-au incercat si isi incearca inca norocul sa isi regaseasca drepturile legitime. Toate cazurile de mai jos, sunt militari (in multe situatii sunt grupuri de zeci si sute de rezervisti) ajunsi in fata C.C.R. Este inadmisibil ca intr-un stat care se pretinde democrat, un militar sa ajunga in fata unei curti constitutionale. De fapt, nici nu mai exista asa ceva decat in Romania. Insa, daca privim tabelele observam cum C.C.R. este parte a pseudo-democratiei, sistem despre am dovedit ca de fapt este un sistem politic mafiot. Rezervistii din tabelele de mai jos nu au ajuns insa singuri in fata C.C.R. - ci doar dupa acordul  instantelor sau a Avocatului Poporului care au considerat ca este nedemocrat ce li se intampla militarilor! Instante diverse, de la niveluri diverse, incadrate cu magistrati diversi - cu aceeasi pregatire sau mult mai bine pregatiti decat magistratii C.C.R. (unde A. Zegrean a ajuns direct din avocat). Rezultatul? Este cel care se vede si este specific pseudo-democratiei: toate sesizarile judecate fiind respinse. Militarii ca militarii, dar chiar toate instantele bineintentionate din tara care i-au trimis pe rezervisti la C.C.R. sa fie pe line incompetente? E prea sfidator! 

Dar am inceput cu faptul ca Barack Obama anunţă o campanie de întărire a capacităţii defensive a aliaţilor estici din NATO. Ia uitati mai jos cum isi linseaza Romania capacitatea defensiva! Dar in pesudo-democratie nu este nicio problema. In concluzie,Barack Obama nu trebuie sa mai intareasca nici o capacitate defensiva in zona Romaniei! In cazul unui conflict NATO-F. Rusa, vor rezolva problema magistratii C.C.R. pe care il vor declara neconstitutional. Si gata!













ACTUL II


Nu au fost lenese. In ultimele zile, urmare a mecanismului descris in prima parte depre pseudo-democratie, autoritatile romane au mai executat cateva zeci de rezervisti. Tot pe tema pensiilor de serviciu in urma macelului inceput acum 4 ani! Deci deciziile au fost rapide. Atat de rapide, incat si Gestapo-ul ar fi fost invidios! Si intr-un mod meschin! Cu executii fiscale intre 5 000 si 30 000 lei. In 15 zile! Desi multi dintre cei in cauza au si hotarari judecatoresti favorabile in mana. Si ce daca? Deci problema mascata sub pres si singura a securitatii UE-SUA, este Romania! Asa ca in cazul unui conflict militar despre care doar naivii nu vad ca izbucni cu certitudine, magistratii C.C.R. vor rezolva problema declarandu-l neconstitutional, si cei care au trimis decizii precum cele de mai jos militarilor romani, vor face tot la fel numai ca le vor expedia rusilor!

 
Publicat de Blogger: User Profile: R-26500