duminică, 13 martie 2011

IN NUMELE S C M D FILIALA PITESTI

MEMORIU adresat  deputatului BOUREANU  CRISTIAN ,Parlamentar PDL -Arges ,

 Membrii Sindicatului Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere- FILIALA  Pitesti,prin Col.(r)ec`.Popescu`Victor,col(r)`Vladu`Ion,col(r)Constantin`Lucian,col(r)Constantin`Dumitru,lt.col.(r)Ciungu`Marian,mr.(r)Constantinescu`Razvan`si lt.col.(r)Mitrica Gheorghe, depun prezentul memoriu ,pentru a va solicita sa NU VOTATI , atat domnia voastra, cat si colegii domniei voastre, “Ordonanta de Urgenta nr.1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare ,ordine publica si siguranta nationala “din urmatoarele motive:           
             Prin legea anticonstitutionala si antieuropeana 119/2010, s-a desfiintat anticonstitutional si ilegal dreptul la legi ocupationale pentru militari, politisti si alte categorii, desi acestea erau prevazute de catre Legislatia comunitara europeana, Pilonul al 2-lea, Directiva nr. 86/378/CEE, si Directiva 96/97/CEE.
             Prin aceeasi Lege 119 s-a introdus in practica juridica din Romania un principiu inexistent si care ”inseamna o incalcare de catre stat a propriei legislatii” fapt cu ”repercusiuni grave asupra stabilitatii juridice si asupra caracterului de stat de drept” potrivit adresei din 4 iunie 2010 a AIJD de la Bruxelles catre Guvernul Romaniei – retroactivitatea legii. Or, potrivit aceluiasi document ”modificarea retroactiva a unor drepturi civile deja castigate (in cazul de fata pensiile) nu este posibila decat prin incalcarea principiilor fundamentale de drept”. Indreptata impotriva cadrelor militare in rezerva si retragere,aceasta lege  pusa in practica  prin doua HG-uri (735 si 737),  a constituit baza incalcarii inca odata a intregii legislatii europene si a Constitutiei Romaniei  (Art. 16, al. 1 si Art. 44, al 2, 3, 8) si a rapirii nejustificate a unor ”drepturi castigate” sau a ”nationalizarii” unei duble proprietati, GRADUL si PENSIA MILITARA DE STAT, supunandu-ne unei duble discriminari. ( Conventia pentru drepturile omului in Protocolul I, Art. 1, 6 si 14.) .
            S-a incalcat chiar opinia Curtii Constitutionale in mod expres, referitoare la Legea 119/2010, conform careia ”De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor” (Raspunsul CC nr 12747/09.09.2010).     
            Netinand cont de puterea judecatoreasca s-a continuat recalcularea, s-a mintit ca Hotararea Curtii de Apel nu era” erga omnes”, s-a decis in sedinta de Guvern din 8.12.2010, dupa ce Curtea de Apel Cluj s-a pronuntat in anulare, si din 10.01.2011, dupa ce ICCJ ne-a dat dreptate, sa se continue recalcularile, apoi sa se abroge doar HG 735 nu si consecintele aplicarii ilegale ale acesteia.
            Prin OUG 1/2011 am fost transformati din asistati in ”beneficiari proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala” certificand astfel ”nationalizarea” gradelor noastre, s-au introdus prevederile defunctei HG 735 direct in Lege si s-a decis sa se utilizeze rezultatele ilegalei recalculari, cele doua decizii ”temporar – definitive” privind pensiile foste militare, pe care ni le-au trimis, supunandu-ne unui proces de ”revizuire” declarat a se incheia pana la sfarsitul acestui an.
             In OUG NR.1/2011 nu se prevede textual emiterea de catre casele de pensii sectoriale a unor acte administrative de anulare a deciziilor de recalculare  in baza HG nr.735 .Folosind ca baza de calcul soldele de functii si gradul avut in perioadele neindentificate cu venituri, se fac discriminari si unii militari vor fi “sanctionati” pe nedrept cu reducerea pensiei ,nu din vina lor ci a legii si celor care au gestionat necorespunzator institutiile de arhiva.
              Art.4  si 7(1) din OUG  nu respecta principiul neretroactivitatii,principiu asupra caruia instantele de judecata din tara si strainatate s-au pronuntat deja in favoarea pensionarilor de nenumarate ori.
               La art. 6(2) din Anexa nr.3 la OUG.Nr.1 se prevede ca stagiul complet de cotizare  este de 20 ani si nu rezulta din nici un act normativ  ca militarii care au fost  trecuti in rezerva in baza OUG.nr.7/2008 si pensionati in baza Legii 164/2001, au avut sau nu “cariera completa sau incompleta” diminuandu-li-se drepturile de pensie, pentru neindeplinirea  varstei  standard de pensionare.
               Prin aplicarea art.7(2)din OUG nr.1 se pot genera dezechilibre financiare in familiile pensionarilor militari carora li se vor diminua veniturile si nu-si vor mai putea achita datoriile si creditele deja in derulare , culminand cu imbolnavirea ,stresarea si chiar disparitia prematura, a multora dintre  noi.
               Consecinta elaborarii unei ordonante ilegale este elaborarea unui ordin ilegal –Ordinul SMG nr.17/10 02 2011- ,care prevede, finalizarea procesului de revizuire a pensiilor militare de stat ,pana la data de 15 03 2011,in totala contradictie cu prevederile OUG.1/2011.
               Nu exista o prevedere expresa  in Legea Unitara nr.263/2010, in Legea 119/2010 si nici in OUG Nr.1/2011 privind modul cum se fructifica perioadele de vechime in munca dupa pensionare in baza fostei Legi 164/2001 iar casele de pensii sectoriale ,trimit raspunsuri confuze ,fara temei juridic .
              S-a abrogat Legea 19/2000 in defavoarea a 6 milioane de pensionari si a salariatilor, in special tineri, cu statut de PFA, pentru a percepe retroactiv CAS-ul, ignorand prevederile art. 76, al 1 si 2 din Lege si OUG 147 din 2002 care prevedeau ca termen,anul 2005 si marirea cuantumului pensiilor cu suma necesara extragerii CAS-ului.
              Prin Legea 329/2009, care ne-a limitat noua si altor 6 milioane de cetateni ai Romaniei cu drept de vot, platitori de taxe si impozite, dreptul la munca, si prin Legea 263/2010 , ne-a conditionat integral dreptul la munca, incalcand prevederile Constitutia Romaniei ,potrivit carora ’’ dreptul la munca nu poate fi ingradit’’.
                Avand in vedere consecintele deosebit de grave generate deja de catre actualul guvern ,prin agresarea  fara precedent si unica in istoria Romaniei ,a cadrelor militare in rezerva si in retragere din sistemul de aparare ,ordine publica si siguranta nationala ,prin legi anticonstitutionale si antinationale ,incercand sa le anuleze dreptul asupra proprietatii ( gradul militar si pensia militara de stat ) ,in numele respectarii JURAMANTULUI  depus la investitura domniilor voastre ,fata de apararea democratiei constitutionale in Romania , VA SOLICITAM SA NU VOTATI OUG nr.1/2011 . In acelasi timp,ne facem datoria de onoare de a va reaminti din nou ,ca pentru noi ,cadrele militare in rezerva si in retragere din  sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala  ,mai presus de orice ,este JURAMANTUL MILITAR depus in fata TRICOLORULUI SFANT AL TARII  ,in numele caruia vom apara cu sfintenie ONOAREA ,DEMNITATEA si GLORIA MILITARA !

HONOR  ET  PATRIA , VAE  VICTIS !                                                               14 03 2011
                                                                                                                            
Col.(r)ec .Popescu Victor                       Col.(r) Vladu Ion
Col.(r) Constantin Lucian                        Col.(r) Constantin Dumitru
Lt.Col.(r) Ciungu Marian                         Lt .col.(r) Constantinescu Razvan
Lt.col.(r) Mitrica Gheorghe