luni, 21 decembrie 2015

SAPTAMANA DECISIVA PENTRU ORGANIZAREA PROTESTULUI, CE SE VA DESFASURA IN BUCURESTI IN ZIUA DE 28.12 2015 !



doamnelor si domnilor,

Manevrele periculoase,diabolice,desfasurate pana la aceasta data, de catre grupuri de interese- militare si civile- pentru mentinerea in plata a pensiei militare pe baza de contributivitate, coroborat cu actiunile guvernului "tehnocrat''de incalcare a Constitutiei Romaniei si a Juramantului depus, prin promovarea unei OUG, de modificare a  Bazei de Calcul a Legii 223/2015, CONTINUA !
Aflam ca la aceasta data, OUG 57 s-a transformat intr-o Lege, care asteapta votul Camerei Deputatilor, probabil in ultima sau penultima zi de lucru din acest an!
Neintrarea in vigoare a Legii pensiilor militare de stat, imediat dupa publicarea in MOR, are o explicatie logica, care justifica probabil nu numai "mana serviciilor", dar si faptul ca acest scenariu diabolic, a fost prevazut cu mult timp in urma:
1. S-a ales ca interventie, ultima luna din an;
2. S-a incalcat prevederea din lege potrivit careia, Normele de aplicare, se stabilesc prin Ordin Comun al ministrilor de resort ;
3. S-a ales ca modalitate de atac a Legii, OUG, in aceeasi maniera, cum a facut-o guvernul Boc- tot printr-o manevra vicleana de diminuare a pensiilor militarilor( vezi conditiile aparitiei OUG 1 si consecintele ei);
4.NU exista nici-o justificare temeinica , legala,de a emite halucinanta OUG, decat in perspectiva revenirii, la aplicarea principiului ( nelegal in cazul militarilor) contributivitatii. De fapt, aici este esentialul. Lasand portita optiunilor in alegerea pensionarii, daca se aplica modificarile din initiala OUG 57, vor aparea diferente uriase intre cei ce primesc pensii nelegale bazate pe principiul contributivitatii si cei ce urmeaza a primi un cuantum, in baza Legii pensiilor militare de stat. NOI am facut simularea, si diferentele sunt enorme. 
In concluzie se urmareste DESCURAJAREA militarilor pentru optiunea PENSIEI MILITARE DE STAT! In felul acesta, lichelele militare care au pus in opera acest principiu al contributivitatii in armata Romaniei, incearca sa scape de anchetele penale, sperand revenirea la contributivitate.
5. Procentul de 80%- (corect in Legea 223/2015), identic cu cel prevazut in Legea pensiilor magistratilor, etc., NU este egal cu 65%. Din moment ce acest procent de 80% este mentinut in celalalte Legi, de ce NU trebuie admis la militari?
6. Parlamentul este inteles cu guvernul si liderii partidelor politice parlamentare. Pana la aceasta data, OUG trebuia respinsa, iar Legea 223/2015 trebuia sa fie aplicata incepand cu 01.01 2016, asa cum a fost elaborata, votata, promulgata si publicata in MOR.
7. Situatia in sine, reprezinta TESTUL dat armatei kaki! 
Tinind cont insa de faptul ca in ultimii 6 ani, NU a mai existat o Lege Organica stabila a pensiilor militare de stat( decat in cazul celor in care Instantele de Judecata, au dispus mentinerea dreptului in baza Legii pensiilor militare de stat nr.164/2001) fiind inlocuita cu OUG date de fiecare guvern venit la guvernare, asa cum vor unii infractori militari si civili, de data aceasta RIPOSTA ARMATEI kaki ,SPERAM SA FIE DURA!
Acum, mai mult ca niciodata este nevoie de-o actiune unitara, in forta, a TUTUROR militarilor kaki, INDIFERENT de structura din care apartine! Este nevoie mai mult ca oricand de APARAREA onoarei si demnitatii armatei !
In acest scop, AGF Pitesti, a hotarat in unanimitate, participarea la mitingul de protest, ce se va desfasura in Piata Victoriei din Bucuresti, incepand cu 28.12 2015, 10.00h.

Vicepresedinte SCMD Coordonator 
Presedintele Filialei pitesti
Colonel Victor Popescu

,