luni, 14 decembrie 2015

SUNTEM PREGATITI DE ACTIUNE!


Pentru a JUSTIFICA cu litera Legii, NECESITATEA declansarii unei ample MANIFESTATII de PROTEST, la OFENSA adusa Armatei, de catre sistemul politic mafiot in complicitate cu grupuri de interese din interiorul si exteriorul sistemului militar si interpusi ai Bruxellului- OFENSA inceputa in 2010 prin masurile guvernului PENAL Boc, reiau spre publicare pe acest blog, articolul de mai jos!
Daca nici de aceasta data Armata - activa si de rezerva, nu va da o riposta hotarata, legitima, impotriva masurilor umilitoare si nejustificate, stabilite ca TINTA PRIORITARA , impotriva militarilor, de asa zisul guvern tehnocrat NElegitim, printr-o OUG care modifica pentru generatii de militari ( nu pentru un mandat de un an) o Lege Organica de pensionare,atunci inseamna ca, juramantul depus de militari cu mana pe drapelul sfant de lupta, pentru apararea Tarii si a Democratiei Constitutionale, a fost unul stramb si-si merita pedeapsa!
NOI suntem pregatiti si hotarati pentru actiune!
Dupa votul pro sau contra al Parlamentului Romaniei, pe aceasta OUG, vom sti cine sunt idiotii si tradatorii acestor actiuni si ne vom convinge daca TESTUL elaborat in Cancelariile Occidentale cu sprijinul tradatorilor din interior, facut pentru Armata, va fi sau nu, trecut!
In orice situatie ati fi in aceste zile, LUATI ATITUDINE!
Convergenta si legimitatea actiunilor noastre, TREBUIE sa determine schimbarea unui sistem mafiot, de amestec perpetuu, in legislatia specifica a militarilor, dupa cum vor guvernele!

Vicepresedinte SCMD Coordonator Filiale Muntenia Sud
Presedintele Filialei Pitesti
Colonel Victor Popescu




Cin' să fie cei mai fraieri cetateni dintre beneficiarii pensiilor de serviciu?

PENSII DE SERVICIU

MAGISTRAȚI:
 
Obligatii de serviciu dupa pensionare: nu au. Obligativitatea serviciului militar obligatoriu in caz de razboi/mobilizare: nu au. Obligatii militare dupa pensionare: nu au.
Legea privind statutul magistraţilor nr. 303/2004:


"Art. 81. - (1) Magistraţii cu o vechime de cel puţin 25 de ani în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

(2) Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea în magistratură prevăzută la alin. (1) se adaugă la cuantumul pensiei câte 1% din venit, fără a se putea depăşi venitul brut avut la data pensionării.

(3) De pensia de serviciu beneficiază şi magistraţii cu o vechime în magistratură între 20 şi 25 de ani, în acest caz cuantumul pensiei prevăzut la alin. (1) fiind micşorat cu 1% pentru fiecare an care lipseşte din vechimea integrală".



CONSILIERII SI AUDITORII CURTII DE CONTURI 

Obligatii de serviciu dupa pensionare: nu au. Obligatii militare dupa pensionare: nu au. 

"Art. 49 (4) Persoanele care au îndeplinit funcţia de consilier de conturi pe durata unui mandat complet[Nota: un mandat complet are durata de 9 ani, a se vedea Art. 46 (1) beneficiază, la data pensionării, de pensie de serviciu, în cuantumul prevăzut de lege pentru magistraţi". 
 
"Art. 51. (2) Persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern, pe o durată de cel puţin 14 ani în cadrul Curţii de Conturi, beneficiază la data pensionării de pensii de serviciu, în condiţiile prevăzute de lege pentru funcţionarul public parlamentar". 


Proiectul actual de lege aflat in Parlament! Citiți aici și vă minunați!
(2) Persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern pe o durată de cel puţin 14 ani în cadrul Curţii de Conturi, beneficiază la împlinirea vârstei de 60 ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute lunare realizate, corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare (...). 

(3) De pensia de serviciu prevăzută la alin. (2) beneficiază şi persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern, la împlinirea vârstei de 60 de ani, cu o vechime în muncă de 30 de ani, din care la Curtea de Conturi de minimum 4 ani, în care caz, cuantumul pensiei prevăzut la alin. (2) va fi micşorat cu 1% pentru fiecare an care lipseşte din vechimea de 14 ani. 

(4) Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea de 14 ani în funcţia de auditor public extern în cadrul Curţii de Conturi, prevăzută la alin. (2), la cuantumul pensiei se adaugă 1% din baza de calcul prevăzută la alin. (2), fără a se putea depăşi venitul brut lunar avut la data pensionarii. 
 
(6) Odată cu stabilirea cuantumului pensiei de serviciu, se stabileşte şi pensia pentru limită de vârstă din sectorul public, potrivit legislaţiei în vigoare privind sistemul public de pensii".



PERSONALUL AERONAUTIC CIVIL NAVIGANT DIN AVIATIA CIVILA

Obligatii de serviciu dupa pensionare: nu are. Obligatii militare dupa pensionare: nu are. De retinut si flitul dat de o simpla stewardesa intregului personalului aeronautic militar. 

Legea 83/2015 pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila din Romania: 
  
"Art. 42^1 
(1) Personalul aeronautic civil navigant profesionist beneficiaza de pensie de serviciu, potrivit categoriei profesionale din care face parte, daca indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii de pensionare: 

a) piloti, insotitori de bord/membri ai echipajului de cabina cu licenta/atestat de membru al echipajului de cabina, parasutisti si personalul de inspectie in zbor, care au varsta de minimum 50 de ani si au realizat o vechime de cel putin 20 de ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant profesionist;

b) navigatori, mecanici si/sau ingineri de bord naviganti, operatori radionaviganti, ingineri de receptie si control aeronave si ingineri de receptie si control mijloace PNA-TC, care au varsta de minimum 52 de ani si au realizat o vechime de cel putin 25 de ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant profesionist.
 

Art. 42^2
(1) Personalul aeronautic civil navigant profesionist care indeplineste conditiile prevazute la art. 42^1 alin. (1) are dreptul la o pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni de activitateanterioare lunii in care se depune cererea de pensionare. 
(2) Venitul total brut realizat intr-o luna, care sta la baza calculului pensiei de serviciu de catre casele teritoriale de pensii, reprezinta suma veniturilor prevazute la art. 42 lit. a), b), c) si e) si va fi mentionat in documentul emis de catre angajator, pe raspunderea acestuia. 
(3) Pentru fiecare an complet care depaseste vechimea minima in activitate prevazuta la art. 42^1 alin. (1) se adauga la cuantumul pensiei cate 1% din media veniturilor totale brute prevazute la alin. (1), fara a depasi 100% din baza de calculprevazuta la alin. (1)".

Art. 42^7
 
De prevederile art. 42^1 - 42^6 beneficiaza, dupa caz, si urmatoarele categorii de persoane:  
b) persoanele care au realizat o vechime de cel putin 10 ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant profesionist si care, la data pensionarii, detin aceasta calitate; cuantumul pensiei de serviciu calculat conform art. 42^2 alin. (1) si (2)se diminueaza cu cate 2% pentru fiecare an care lipseste din vechimea minima in activitate prevazuta la art. 42^1 alin. (1) si va fi aplicat la media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare; 
 
c) persoanele care au realizat o vechime de cel putin 10 ani de activitate ca personal aeronautic civil navigant profesionist si care, la data pensionarii, nu mai detin aceasta calitate; cuantumul pensiei de serviciu prevazut la art. 42^2 alin. (1) se diminueaza cu cate 2% pentru fiecare an care lipseste din vechimea minima in activitate prevazuta la art. 42^1 alin. (1) si va fi aplicat la media veniturilor totale brute realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare (...)".


MILITARI SI POLITISTI 

Obligatii de serviciu dupa pensionare: singurii pensionari care au. Obligatii militare dupa pensionare: singurii cetățeni care au.

Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat siluită cu modificarile impuse de Guvernul Ciolos prin O.U.G. nr. 57/2015: 


„Art. 29. — (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:

a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28;
 

b) pentru fiecare an care depăşeşte vechimea prevăzută la lit. a), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28.

(2) De pensie de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în condiţiile legii, cu o vechime cumulată de până la 25 de ani, cuantumul pensiei fiind diminuat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28 pentru fiecare an care lipseşte din această vechime.

„Art. 30. — Pensia stabilită, recalculată şi actualizată în condiţiile prezentei legi nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevăzută la art. 28.”