marți, 17 martie 2015

CEREREA PRESEDINTELUI FILIALEI PITESTI, CATRE PRESEDINTELE SCMD


domnule Presedinte al SCMD,

                                                    ...Legea este lege si nu sta in promisiuni... !

Cunoscandu-va probitatea morala si profesionala, fac un APEL de data aceasta, la un echilibru emotional care ar trebui sa va caracterizeze: - INTELEPCIUNEA;
Din 2012, va tot spun si v-am si criticat in acest sens, ca DIALOGUL SCMD cu actuala putere in problematica apararii drepturilor noastre, este tot atat de ineficient, ca cel avut in  regimul Basescu - Boc;
Tot EU v-am spus, primul, ca atata timp cat dl.Oprea ( demolatorul coeziunii structurilor si resurselor de rezerva ale armatei ), nasul lui Ponta, a fost adus in guvern, chestiunea pensiilor militare de stat si rezolvarea situatiei haotice din sistem, este incheiata si asa a fost!
In 2013, pe 04 martie cand am mobilizat Filialele din Muntenia Sud ( 1980 de cadre militare dupa evidenta din Tabelele Nominale primite atunci), m-ati oprit si TOTUL s-a redus la o simpla DELEGATIE , in urma dialogului careia, " ministrul" Dusa, ne-a MINTIT! Si tot timpul ne-a mintit!
Toti cei care s-au indepartat de riposta care trebuia data de SCMD, acestor guverne care ne-au injosit onoarea si demnitatea si s-au acoperit de "gloria dialogului" , isi vad acum propriile rezultate si NU mai au argumente de convingere in fata celor pe care ii  reprezinta.
Pe de alta parte, managementul conducerii SCMD la aceasta data, este cat se poate de defectuos. Intr-o libertate excesiva, sub acoperirea asa zisei democratii, Organizatia este divizata ca si clasa politica, in gasti de interese. Exista o DOZA de NEPASARE destul de consistenta ale unora, inca de la intrarea in SCMD, iar siteul SCMD si bloggurile unor filiale, se intrec in a ne intoxica cu tot felul de scrieri NErelevante pentru OBIECTIVUL stabilit prin STATUT. Am senzatia ca suntem intr-o Cooperativa de Consum, care se numeste Coeziunea Sociala. Mai are cineva pretentia sa spuna ca acesta este un Sindicat Militar? Acesta este comportamentul unei Organizatii Nationale Militare de acest typ? Eu cred ca fabulam.
Imi permit sa va atrag atentia, ca drept urmare a ceea ce am spus mai sus, membrii de sindicat ai Filialei pe care o conduc, sunt hotarati sa treaca la actiuni de strada in Bucuresti, fara acordul dv.stra.
Nu permitem NIMANUI sa lezeze in vre-un fel drepturile si onoarea rezervistilor, ori acestea au devenit jocul de poker al reprezentantilor din CPS/MApN, care FAC LEGEA. EI, acestia, FAC in continuare, in vazul nostru al TUTUROR, LEGEA BOC _ PONTA!
Drepturile noastre reprezentate de sume importante de bani RETINUTE ABUZIV de MApN, sunt in continuare surse pentru CINE? SI pentru CE?
La fel si indexarea pensiilor noastre, a ramas inghetata la nivelul anului 2008!
Avem de-aface cu o IMPOTRIVIRE fara precedent, a acestui minister si a unor complete de judecata - probabil ramasite basesciene in agonie, asupra drepturilor noastre, ale pensionarilor militari in cauza! 
Nu mai vorbesc de faptul ca , amatorismul directorului CPS si al adjunctului sau in acest litigiu, sustragerea de la executarea silita prin tot felul de subterfugii, tergiversarea solutionarii si incercarea de-a AMETI Completele de Judecata cu "REVIZUIREA" pentru care a dat si a luat inapoi sumele de bani de la unii camarazi ,  duc fara nici-o indoiala, la iesirea situatiei de sub control.
Pana primim RASPUNSUL autorizat al Comandantului Fortelor Armate si pana incepem demersul nostru legal la DNA, impotriva acestor impostori ( dl.Rosu spunea ca apara interesele institutiei... care interese domnule colonel? Ale guvernelor ai caror ministrii si nu numai, s-au constituit si actionat in gasti de crima organizata? Pentru asta va platesc pensionarii militari? ), va propun ca de ZIUA REZERVISTULUI, sa adunati tot SCMD NATIONAL, la un MITING de PROTEST in Bucuresti.
Pentru aceasta, informati toate autoritatile si luati aprobarea legala. Stiu ca aveti probleme cu fondurile financiare. Fiecare Filiala sa vina pe cheltuiala proprie!
Sa actionam constructiv in contextul semnificatiei acestei zile si recredibilizam structura organizatiei.

Vicepresedinte CD Coordonator,
Presedintele Filialei Pitesti,
Colonel, Victor POPESCU