marți, 5 ianuarie 2016

PROCESUL DE VULNERABILIZARE A SISTEMULUI DE APARARE A TARII, TREBUIE STOPAT!



S.O.S. - Armata Romana!

Protestele militarilor in rezerva anuntate pentru 24 ianuarie, nu pot fi ignorate. Acestea au sustinerea tuturor militarilor si lucratorilor Ministerului de Interne, dar si cei din serviciile secrete, cei activi. Protestele sunt justificate. Protestele nu privesc numai chestiunile salariale si cuantumul pensiilor, ci reprezinta un puternic atac la clasa politica, guvern, parlament, partide, care sunt acuzate deschis de tradare de tara.
Guvernul si parlamentul trebuie sa stea la masa negocierilor, aceasta miscare definindu-se ca o miscare civica si patriotica. E nevoie nu doar de solutii pentru pensii si salarii, dar si de garantii ca aceste institutii sunt institutii loiale poporului roman si nu slujesc interese straine, asa cum sunt acuzate de protestatari, care se inscriu, de fapt, intr-un curent mult mai amplu.
Prin numarul mare al lor, militarii, lucratorii ministerului de interne, alte structuri militare si de ordine publica, cu familiile lor, prin faptul ca acestia reprezinta un segment educat, informat si disciplinat al societatii romanesti, cu multa influenta si credibilitate in restul populatiei, ignorarea sau tratarea in forta a problemei vor avea consecinte deosebit de grave pe termen mediu si lung. Cresterea curentului eurosceptic, divizarea populatiei, vulnerabilizarea chiar a sistemului de aparare a tarii, crearea unei atmosfere de pericol si tensiune, pe fondul lipsei de solutii si dialog, vor fi premisele unor situatii greu de gestionat in viitor. Armata romana, cu toate lucrurile care i s-ar putea reprosa, a avut un rol de echilibru si un rol constructiv in societatea romaneasca din 90 pana in prezent; ruperea acestui pact nescris cu cea mai credibila institutie a tarii este de neacceptat!

Aurelian PAVELESCU,
Președinte PNȚCD