vineri, 8 ianuarie 2016

RESPINGEM TENTATIVELE PENIBILE DE CONTRACARARE ALE ACTIUNII UNITARE, DEMOCRATICE DIN 24 IANUARIE 2016, ALE CELOR VINOVATI FATA DE NOI!

                                                                                                            
...<< Lumina se aprinde pentru cei ce vad si nu pentru cei orbi>>...
Filiala ARGES



TENTATIVE DISPERATE ALE PUTERII DE CONTRACARARE A MITINGULUI DIN 24 IANUARIE 2016
-         In atentia tuturor membrilor loiali ai SCMD –
Stimati camarazi,
Ma adresez dvs. deoarece, legal, SCMD are responabilitatea organizarii marii adunari populare a Societatii civile, din ziua de 24 ianuarie. Va trebui sa asiguram perimetrul si sa veghem ca agentii lui Putin, Merkel si Soros, direct sau prin slugile lor, sa nu se infiltreze si sa deturneze evenimentul, asa cum au facut-o la manifestatiile cu scop exclusiv politic din perioada 16 noiembrie 2014–16 noiembrie 2015.
De ce le este frica “Puterii”, indiferent de culoare si stapanilor sai externi de SCMD, nu este cazul sa mai spunem, ca stim cu totii! De ce nu s-au luat masuri insa impotriva pichetarii din 28 decembrie 2015? Explicatia este simpla. Au crezut minciunile propriilor slugi. Verificati arhiva SCMD! Din februarie 2012 incepand, tradatori din interior, sustinuti de cei doi lideri ai ANCMRR au incercat nu numai sa boicoteze orice actiune a SCMD dar si sa-l desfiinteze, prin justitie, prin CNR sau calomnii, aruncand cu laturi pe bloguri, in capul tuturor liderilor SCMD care se bat pentru binele colectiv iar in decembrie trecut, cei care de ani de zile va indeamna sa nu mai platiti cotizatia, au raportat ca SCMD e mort si vor fi prezenti la pichetare doar cativa insi cu Pricina si Dogaru in frunte.
Rezultatul a inspaimantat! Am cerut o pichetare cu 1000 de delegati din filiale dar si din partea sindicatelor si ONG-urilor aliate si s-a prezentat un numar dublu, inclusiv ai asociatiilor rezervistilor care au stat in espectativa pana acum.
Stimati camarazi,
Luata prin surprindere, puterea a luat masuri de contracarare recurgand la persuasiune, manipulare psihologica si imagologica in vederea spargerii unitatii noastre de actiune dupa cum urmeaza:
I.                   IZOLAREA LIDERILOR PENTRU DISPERSAREA PARTICIPANTILOR
Am fost chemati, desi eram in fata Guvernului, sa ne deplasam la dracu in praznic si sa “negociem” cu niste neica – nimeni, adica ei sa ne explice ce decizii au luat si noi sa vorbim la pereti. Asa au patit liderii marilor confederatii sindicale, care au dezvaluit ulterior procedeul si au protestat prin vocile domnilor presedinti Hosu, Costin si Popescu, pe care ii invitam alaturi de noi in ziua de 24 ianuarie.
II.                MINIMALIZAREA MEDIATICA
Toate agentiile de stiri si manipulatorii de serviciu au transmis ca au fost “cateva zeci” sau “cateva sute” de militari, exclusiv militari nemultumiti. Imaginile televiziunilor au contrazis insa mesajul puterii.
III.             DEZINFORMAREA CRASA IN SCOPUL ATRAGERII OPROBIULUI
PUBLIC
Basistii ajunsi gealati, manipulatori si purtatori de cuvant ai “noului” regim au transmis ca au fost numai rezervisti care au protestat doar pentru desfiintarea printr-o OUG a unei legi pe care niste neaveniti, de la organele de specialitate ale structurilor, deputati, senatori, ministri, premieri la noul presedinte ar fi clocit-o prost trei ani si jumatate si noroc cu austerii tehnocrati care ar fi sesizat tampenia.
Mesajele noastre, transmise peste tot, luarile de cuvant din Piata au demonstrat ca prezenta a fost asigurata nu numai de delegatii filialelor SCMD (din randul carora am omis filiala 1 Caracal, motiv pentru care facem acum reparatia necesara) dar si de delegati ai altor uniuni si asociatii ale rezervistilor, inclusiv ai ANCMRR, ai sindicatelor din politie, ai Federatiei pensionarilor civili, ai sindicatelor si organizatiilor ceferistilor, medicilor, profesorilor, diplomatilor, revolutionarilor, Pietii Universitatii sau“tinerilor frumosi si liberi” etc. Pentru ca revendicarile au vizat relegitimarea guvernului prin repararea legilor si masurilor asumate in fata Parlamentului, vizand salarizarea decenta si a civililor si a militarilor, pensii decente si pentru civili si pentru militari si anularea ticaloasei OUG nr. 95/2014 care proclama incheierea Revolutiei la ora 12.10 in ziua de 22 decembrie 1989, cand zisa Revolutie, in care intra si crimele de la Targul Secuiesc si macelarirea lui Cofariu si lovitura de stat din 13 iunie 1990 etc., s-a incheiat abia la 8 decembrie 1991, atunci cand un sistem juridic declarat ticalos a fost inlocuit cu altul care se dovedeste si mai ticalos. SCMD a cerut si cere dreptate sociala pentru toata lumea, democratie reala si suveranitate nationala pentru ca aceasta este, prin juramant, misiunea militarilor si politistilor autentici. Nimeni nu trebuie sa uite ca si noi am avut sute de morti in decembrie 89, si noi avem parinti tarani si fosti CAP-isti sau muncitori de care guvernantii isi bat joc, si noi avem sotii, frati si surori civili lucrand pe salariu minim sau cu pensii de mizerie, si noi avem copii someri sau care au plecat cu traista-n bat, la dracu-n praznic pentru o bucata de paine. Avem insa, in plus, camarazi mai tineri care mor degeaba in tara sau aiurea pentru interese straine, platiti mizerabil si cu perspectiva unei pensii penibile, care nu acopera masura sacrificiului, pentru ca o ordonanta ticaloasa a fost strecurata miseleste intr-o alta ordonanta. Luptam asadar pentru dreptul la viata decenta, la demnitate si onoare al tuturor.
IV.            INTOXICAREA
Incepand cu data de 5 ianuarie, cei vinovati fata de militari si politisti au declansat o serie de actiuni de “gestionare a crizei”. Astfel, la Interne s-a deschis, anunta Media, o “linie directa” ca pensionarii sa se adreseze direct la Casa de pensii. Ca sa ce? Sa fie indoctrinati? Sa comande o pizza cu carnati? Pentru ca nimeni nu stie astazi cum se va face recalcularea … pe baza Legii nr. 223/2015 sau a OUG nr. 57/2015!
M.Ap.N.–ul a dat un anunt pe data de 6 ianuarie ca incepe recalcularea pensiilor. In fapt era vorba despre recalcularea grupelor de munca, operatiune valabila si pentru civili si pentru militari. Dar pentru ticalosia comisa in ultimii trei ani numai la M.Ap.N. cand celor iesiti inainte de 1 ianuarie 2011, nu li s-au aplicat ambele HG (1019 si 1294) cine raspunde? Cumva domnii Maciu si Rosu? Tot M.Ap.N. a dat un comunicat privind necesitatea de a pritoci o lege clara, care trebuia aplicata nu prin norme ci prin Ordin comun (in care se putea preciza care sunt componentele venitului brut), o lege la a carei elaborare au participat si ei timp de trei ani si jumatate. Aceleasi bazaconii le da domnul colonel jurist, trasformat in finantist, Valeriu Rosu, in materialul publicat in Evenimentul Zilei din 6 ianuarie 2016, in care contrazice flagrant declaratia sefului sau col. Luca, data in luna octombrie in Observatorul Militar. Macar spune cinstit insa ca nu se apuca de nici o recalculare pana nu devine clar ce se va aplica… legea sau ordonanta.
Tot M.Ap.N. anunta organizarea, prin slugile la dispozitie, in speranta ca va pacali ONG-urile militare, a unei sedinte de vorbe inutile la Parlament in perioada 08-11 ianuarie a.c. Cine are timp de pierdut se poate duce, cu conditia sa sustina doar initiativele de unire in actiune a ONG-urilor rezervistilor in interesul acestora si nu al politicienilor.
V.               CALOMNIA
Baietii de serviciu ai Puterii, indiferent care este aceasta, sub inaltul patronaj al generalului cu un cer de stele, profesor universitar dr., Mare Maestru, internaut, cosmonaut si profet galactic Iliescu si al d-lui “rangu” Alexandru (a carui cerere de primire in SCMD o vom publica daca ne mai supara mult) au inrosit Internetul cu o serie de laturi aruncate asupra sindicatului si conducerii acestuia in sprijinul aberatiilor basiste lansate constant inca din 2011. Fiind leat cu parintii nostril nu putem replica decat ca ne pare rau de batranetile lor, pentru ca tare urat au mai imbatranit! Si parca ne-am permite sa le dam un sfat, conform unui proverb comun si romanilor si turcilor si lipovenilor: Domnilor “si cu dansa-n transa, si cu sufletu-n Rai, nu se poate”. Adica cine pupa dosul puternicilor trecatori ai zilei nu poate obtine cu anasana respectul Cetatii! Tot la ordin sau manipulat pe ura viscerala pe care o poarta liderilor SCMD si-a reactivat “talentul” de autor S.F. si dl. col.(r) Marian Tudor. Precizam ca nici d-sa, nici fostii membrii ai B.Op. ai Filialei 1 sector 6 nu pot vorbi in numele sindicatului, nu pot convoca adunari de filiala decat eventual agape intre amici de idei, deoarece au fost suspendati de C.D., din sindicat, in vederea excluderii. Drept urmare, orice membru SCMD care raspunde unei astfel de invitatii, risca sa fie pus in discutia C.D. pentru incalcarea Statutului.
Stimati camarazi,
In ceea ce priveste situatia filialelor din Bucuresti sau din tara, abondonate de propria conducere sau avand conducere suspendata, C.D. a luat decizia reorganizarii acestora, asa cum s-a procedat in 2013 cu Filiala 1 Brasov si se va proceda in saptamanile urmatoare cu Filiala 1 Timisoara, unde un grup de initiativa a trecut la reorganizarea filialei. Situatia fiecarei filiale in parte este cunoscuta si a devenit clar pentru toata lumea ca daca vrem ca SCMD sa reprezinte in continuare Forta care da sperante cetatenilor Romaniei, trebuie sa separam graul de neghina! In ceea priveste obiectivele noastre propuse guvernului, mai sunt inca doua solicitari:
1.     Sa inceteze atitudinea consecvent discriminatorie de la M.Ap.N., unde cei vinovati fata de noi, se pregatesc sa aplice selectiv indexarea cu 5% a pensiilor, care este acordata pentru toti pensionarii, fie civili fie militari, in conditiile in care Legea nr. 241/2013 a fost abrogata cu 1 ianuarie a.c., noi redevenind din “asistati social” pe puncte, rezervisti cu toate drepturile;
2.     Ministrul culturii si sefii Casei Nationale de Pensii sa fie trimisi la un curs rapid de invatare a limbii romane, deoarece au discriminat déjà 3000 de militari si politisti, membrii ai uniunilor de creatie (compozitori, poeti, scriitori etc.) care primeau de la acestea, unde platesc taxele de timbru, indemnizatiile de creatie. Motivul ar fi ca, avand o Lege a pensiilor militare de stat noi, rezervistii, nu am mai tine de “Sistemul public de pensii”. Dar de cine mai desteptilor, ca sunt doar doua sisteme, “public” si “privat”? Noi tinem de sistemul solar?
In ceea ce priveste discutiile cu domnul Ciolos, aceptam ca la acestea sa participe doar ministrul justitiei, doamna Raluca Alexandra Pruna. Si aceasta deoarece doar purtatorul de cuvant al premierului a explicat, in cazul protestului ciobanilor ca o OUG nu poate inlatura prevederile unei legi organice promulgate si doar doamna ministru Pruna a reafirmat acest lucru in interviul dat la Digi 24 TV in ziua de 6.01. a.c. la orele 21.09, declarand ca acest lucru “nu se va intampla. Nu in mandatul meu”! Perfect de acord, tocmai pentru ca in cazul nostru s-a intamplat, ii chemam pe toti rezervistii, membrii sau nu SCMD, in Piata Victorie pe 24 ianuarie.
Cu speranta ca veti respinge tentativele penibile de contracarare ale celor vinovati fata de noi,
Am onoarea sa va salut
Presedintele SCMD


Col.(r) Mircea DOGARU