luni, 7 februarie 2011

Campania de discreditare a SCMD si cantecul de lebada al UNPR. Raspuns la scrisoarea Gl. mr. (r) Zapor

Stimati sindicalisti militari,
Asistam in aceste zile la ultimele spasme ale unei lungi campanii de dezintegrare a SCMD – singurul sindicat al cadrelor militare si politistilor in rezerva din Romania, sindicat care a inceput sa dea frisoane Puterii politice.

In mod evident, SCMD incomodeaza teribil de mult Puterea pentru ca nu a avut si nu are retineri in a arata marsaviile si escrocheriile la care se dedau cei ajunsi in fruntea tarii:
·        Un Presedinte care-si promoveaza amanta in fruntea tarii si care dicteaza Primului ministru;
·        Un Presedinte care-si promoveaza fiica agramata si fara experienta in ale politicii, sa reprezinte tara in Parlamentul European;
·        Un Presedinte care naseste interlopi si care zi de zi nu pierde nici o ocazie de a invrajbi categoriile sociale intre ele, pentru ca el si sleahta lui sa se perpetueze la Putere;
·        Un Presedinte care afirma pe postul national de televiziune ca este normal ca un subofiter sa aiba salariu si pensie mai mare decat un colonel sau un general, pentru ca subofiterii sunt la baza Armatei;
·        Un Prim ministru care calca in picioare legile tarii si care numeste in fruntea ministerelor incompetenti, ba chiar fosti repetenti scolari;
·        Un Prim ministru care a reusit performanta de a mentine Romania in criza economica, in timp ce toate statele europene au depasit-o;
·        Un ministru al Apararii a carui ascensiune politica si militara face sa roseasca obrazul oricarui om cinstit si care, in fruntea Armatei, are drept preocupare de capatai infiintarea unui partid – UNPR, partid format din tradatori si traseisti politici care-si vand cinstea si Tara pentru un os aruncat de catre lacheii Puterii.

Gabriel Oprea, acest individ fara onoare si fara cuvant, care nu da doi bani pe valorile si traditiile Armatei, a ajuns sa folosesca structurile acesteia, ba chiar si ceremoniile militare, fara nici o jena si fara nici o teama, ca mijloace de promovare a formatiuni politice intitulata pompos UNPR.

Caci ce altceva poate sa insemne prezenta primarului Ontanu, care imparte medalii membrilor de familie ale eroilor militari cazuti departe de tara? (Vedeti filmul aici).

Ce altceva poate sa insemne traficul cu gradele militare, vizitele propagandistice in judete, pe banii Armatei, toate iesirile sale prin care incearca sa demonstreze ca prin elaborarea legii de reclaculare a pensiilor militare face un enorm bine Armatei si rezevistilor sai?

Cel mai recent episod al activitatii de partid si de stat a ministrului Oprea este folosirea site-ului oficial de Internet al MApN ca tribuna de propagare in randul ofiterilor Armatei a unor articole denigratoare la adresa SCMD.

Astfel, la rubrica “”Revista presei””, o rubrica la care au acces toate cadrele militare, pe baza de parola, site-ul MApN gazduieste doua articole imunde, pline de ura si venin la adresa SCMD, preluate din doua obscure surse (vedeti cele doua articole si sursele lor aici).

Iata cum ni se dezvaluie clar CINE a comandat si CINE sustine aceasta campanie de dezintegrare a SCMD, avand ca subiect banul.  Nu este de mirare ca Oprea si ciracii sai au mizat totul pe aceasta campanie, pentru ca oamenii de acest gen nu concep ca pe aceasta lume mai sunt si semeni care, chiar aflandu-se in mijlocul unei gramezi de bani, nu concep sa-si insuseasca nemeritat si nelegal nici macar un leu.

Din nefericire pentru domnul Oprea si ciracii sai, membrii nucleului fondator al SCMD si cei ai Birourilor Operative din teritoriu nu au furat nici macar un leu din banii cotizantilor. Dimpotriva, de cele mai multe ori, acestia si-au folosit bunurile personale – masini, calculatoare, telefoane, spatii de lucru, etc – in slujba sindicatului, facand astfel posibil, ca numai intr-un an de zile, SCMD sa evolueze de la 21 de membri fondatori si o foie de hartie drept zestre, la o institutie de anvergura nationala cu peste 14.000 de mebri.

Nu neg faptul ca s-au facut, in opinia mea, si cheltuieli care puteau fi evitate. In calitate de sef al Secretariatului, cunosc cam tot ceea ce s-a facut si s-a realizat in cadrul SCMD. Marturisesc ca, pana acum, nu am avut timpul necesar pentru a citi raportul echipei de vericare economico-financiara, care si-a incheiat recent activitatea, acesta fiind prins intr-un volum consistent de circa 250 de file. Va asigur insa ca voi face tot ceea ce-mi va sta in putinta pentru a va aduce la cunostinta toate problemele relevate de aceasta comisie, ba chiar o voi completa, daca voi constata ca anumite fapte au fost omise.

Desigur, pentru spectatorii din afara ringului este usor sa ne acuze ca nu am avut proceduri de lucru financiare, formulare, aprobari scrise, etc,  ca nu am organizat licitatii pentru diverse achizitii si cate altele, uitand ca practic am plecat de la “O” si ca nu poti sa le ai pe toate, dintr-o data.

Usor ar fi fost si mai ieftin, daca, de la bun inceput SCMD ar fi avut un autoturism propriu si atunci nu ar mai fi fost discutii pe marginea achizitiilor de carburant, cauciucuri, reparatii, etc. Dar aveam pe atunci banii necesari?
Acum, SCMD poate sa-si cumpere nu una ci mai multe masini si, cu siguranta, se va realiza acest lucru.

Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa fi avut propria sa retea de telefonie. Dar aveam pe atunci banii necesari?
Acum SCMD isi poate permite o retea proprie si o va avea in curand.

Usor ar fi fost si mai ieftin ca SCMD sa aiba de la bun inceput un compartiment financiar in care sa lucreze mai multi oameni, specialisti in domeniu si care sa fi elaborat rapid proceduri, norme, sa fi facut achizitiile dupa carte si care sa fi urmarit fiecare leu cheltuit. Dar aveam pe atunci banii necesari salarizarii acestora?
Acum SCMD isi permite sa plateasca 4 specialisti financiari care sa gestioneze fara cusur banii sindicalistilor.

Concluzia este ca SCMD s-a dezvoltat in ritm rapid si ca se perfectioneaza din zi in zi si ca, in timp ce unii camarazi lucreaza dedicati cu totul cauzei sindicatului, avem din pacate printre noi, rezervistii militari, destui oameni lipsiti de minte, lipsiti de caracter, egoisti, marginiti, chiar ticalosi, care nu ar ezita sa ne injunghie pe la spate, numai pentru a-si mai agata la epoleti o tresa in plus sau pentru a primi cativa arginti.

Sa-i lasam in plata Domnului pe acesti oameni bolnavi mintal, pe cei vanduti Puterii sau pe cei santajati de clica de la Putere (de pilda, pe cei care au fii sau fiice angajati in MApN, MAI, etc.). Pe ultimii chiar ii inteleg si-i compatimesc.

O dovada ca majoritatea rezervistilor militari este constituita din oameni corecti, cinstiti, cu mintea ascutita, o reprezinta si faptul ca, dupa atatea si atatea straduinte in a-i atrage in noul sau partid, folosind toate metodele posibile, ministrul Oprea constata ca UNPR este doar o forma fara continut. Sediile partidului sunt goale si nici semne incurajatoare nu sunt pentru viitorul acestui partid.

Si atunci, ce si-a zis, dl Oprea si sfatuitorii sai: daca destramam SCMD, toti rezervistii militari vor da navala in noul partid, pentru ca, nu-i asa, doar si el lupta din greu pentru cauza militarilor...

Asa a inceput campania de discreditare a SCMD, in octombrie anul trecut. Am stiut, inca de pe atunci, ca este orchestrata de catre acest individ, dar am asteptat, rabdatori, sa vedem unde duc itele. Acum le vedem pentru ca tocmai s-au dat in vileag, prin promovarea pe site-ul oficial al MapN a mizeriilor administrate cu sarg de catre autodeclaratii “prieteni” si sfatuitori ai sindicalistilor militari – Neacsu, Burcu, Zapor si alti cativa “patrioti”.

Domnule Oprea, domnilor Neacsu, Burcu, Zapor, si alti cativa din umbra,  insultati inteligenta militarilor!...

Cu stima pentru toti militarii onesti ai Romaniei,

Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog
Coordonator al Secretariatului SCMD


Va prezint in continuare raspunsurile  la scrisoarea Gl. mr. (r) Zapor (comentarii pe textul scrisorii).

 Zapor scrie:
Stimati camarazi !
Au trecut aproape doua luni de cand am avut indrazneala sa va tulbur linistea cu o informatie, potrivit careia la varful organizatiei noastre sindicale (a se citi Comitetul Director) se produc lucruri necurate in legatura cu cheltuirea bugetului. Imediat dupa e-mailul meu, de la vremea respectiva, liderul maxim a simtit nevoia sa ia atitudine in stilu-i caracteristic si contactand telefonic pe majoritatea liderilor locali a infierat cu manie proletara elementele destabilizatoare, cozile de topor si agenturili straine infiltrate in structurile sindicale, indemnand la vigilenta si la unitate in jurul conducatorului iubit.
Mesajul acestui guru a prins la majoritatea liderilor locali, dovada fiind pasivitatea multora dintre acestia si reactia unora, ce-i drept, putini la numar, care au simtit nevoia sa-mi dea ceva sfaturi precum ca nu ar fi indicii de frauda, ca prezumtia de nevinovatie trebuie sa prevaleze, ca situatia este sub control si ca nu ar fi motive de ingrijorare.

Comentariu: 
Lasand deoparte expresiile care denota lipsa de educatie, obraznicia, aroganta, tupeul acestui general, nepasarea lui fata de tragediile traite de catre camarazii nostri, a vaduvelor si urmasilor cadrelor militare, atitutine prin care face de ras uniforma si scoala militara romaneasca, trebuie sa va spun, si voi demonstra in curand, cu date, nume si fapte, ca, incepand cu luna septembrie a anului trecut, se da o lupta crancena pentru acapararea SCMD de catre Putere, via Oprea, cu concursul unor oameni fara caracter si fara onoare, care se dau drept camarazii nostri dar care nu ezita sa tradeze interesele celor multi, celor napastuiti de soarta, doar pentru promisiunea unei functii, a unui ciolan de ros, alaturi de Putere. Credeti ca intamplator, acest articol care se doreste a fi fatal SCMD-ului, este mediatizat tocmai pe site-ul oficial al Ministerului Apararii Nationale?
Pledoaria acestora din urma mi-a provocat ceva disconfort dar m-am bucurat ca, nefiindu-le prin preajma, am scapat fara sa fiu urecheat pentru indrazneala de a fi deconspirat asemenea aspecte. Pentru mine a ramas totusi o enigma: sa fi adulmecat oare si ei osul? Cei putini la numar, de data asta ii exclud din preocuparile mele si ma voi adresa celor de buna credinta care realmente sunt preocupati de soarta si buna functionare a sindicatului.
Dupa cum probabil stiti, pe fondul zvonurilor in circulatie, la vremea respective, la presiunea unor membri ai Comitetului Director si a unor lideri din teritoriu, liderul maxim al sindicatului a acceptat initierea si derularea unui audit intern, audit care, sub presiune si in conditii de ostilizare generala din partea unor membri ai Comitetului Director, a trebuit sa faca serioase eforturi si sa sape adinc pentru scoaterea adevarului la lumina.
Vremea a trecut si apele s-au limpezit, asa incat azi situatia financiara a organizatiei sindicale este bine cunoscuta la centru si mai putin la noi, in teritoriu, fiindca un civil (nu are nici o legatura cu institutia militara decit prin portul temporar de uniforma), instalat prin propria-i vointa in fruntea organizatiei, nu este dispus sa faca public raportul comisiei de cenzori, desi a promis acest lucru la constituirea echipei si declansarea operatiunilor de auditare (a se vedea comunicatul SCMD din 6 ian.2011).
Motivul principal pentru care se opune difuzarii acestui document este, probabil, amploarea dezastrului (jafului) produs in vistieria sindicatului, de care se pare ca nu este strain nici el si nici aplaudacii de-a stanga si dreapta sa. Le este foarte greu sa iasa in public cu minariile si nenorocirile financiare produse bugetului organizatiei pe parcursul a un an si ceva. Probabil ca acum gandesc la o strategie de masluire a concluziilor din raport, cu care sa iasa in public si sa ne anestezieze inca o data.

 Comentariu: 
Nu se opune nimeni difuzarii acestui document, numai ca CD nu mai este atat de naiv incat sa permita difuzarea unor rapoarte fara a le verifica temeinic, astfel incat din ele sa nu reiasa achitii de „cazane” sau alte enormitati precum cele pe care le debitezi dumneata, dle general, in aceasta scrisorica. Daca nu stii, CD a organizat actiuni de amploare la 25 Octombrie 2010 si 24 Ianuarie 2011 si, impreuna cu BO ale filialelor, munceste zi si noapte pentru pregatirea proceselor in justitie si organizarea rezervistilor care, speriati de ceea ce li se intampla, au luat cu asalt punctele noastre de lucru. Atat de mult iti pasa de acesti oameni, incat ai lasat de izbeliste filiala pe care trebuia sa o conduci, sa o organizezi, sa demonstrezi astfel ca esti un adevarat general. Ai fugit de munca si de raspunderi, ca un las!...
Asadar, acest civil (militar doar prin asociere cu uniforma militara), de un maxim tupeu si o inimaginabila obraznicie atenteaza frontal la inteligenta si buna noastra credinta. Nu stiu ce simtiti dumneavoastra, dar eu, personal, ca simplu membru de sindicat, ma simt discreditat,umilit si injosit cu un astfel de individ in fruntea organizatiei, care depasindu-si atributiile si limitele bunului simt ne sfideaza si ne trateaza ca pe niste pubertini intarziati.
Am ajuns intr-un regretabil impas, daca din marea masa de rezervisti, oameni de mare valoare si caracter, care chiar au facut ceva pentru armata si care chiar au condus ceva la viata lor, nu gasim niste lideri autentici si ne lasam condusi de astfel de indivizi si aplaudaci, aflati in paralel cu ceea ce inseamna organizarea si conducerea, care realmente nu au comandat la viata lor decat mici si bere pe la carciumi si care, acum, stapaniti de un total amatorism, se fac ca ne conduc, ne mint si hotarasc discretionar in numele a zeci de mii de oameni, adevarati militari. 

Comentariu:  

Oamenii de valoare nu demoleaza ceea ce au facut bun altii, muncesc si construiesc mai departe. SCMD este o organizatie puternica astazi si da frisoane Puterii, si datorita muncii si atitudinii acestui „civil”, caruia niciodata n-o sa-i ajungi dumneata, domnule general, nici macar pana la genunchi!... Nu stiu ce ai comandat, dar dupa atitudine si dupa lipsa de bun simt, ti-ai fi dus cu siguranta subordonatii la moarte, intr-un razboi, sau i-ai fi tradat, asa cum faci  acum. Ceea ce faci dumneata azi se cheama tradarea celor pe care i-ai comandat, tradarea Armatei, in general, prin trecerea in tabara Puterii vremelnice si corupte, care nenoroceste intreaga tara, nu numai pe militari.
Cred ca a sosit timpul sa punem capat la astfel de apucaturi si sa dam dea azvarlita cu cei ce le practica. Organizatia noastra nu traieste, nu se hraneste si nu este puternica datorita vocalizelor practicate de liderii centrali in fata camerelor de luat vederi pe la diverse posturi TV.
Comentariu:
Organizatia noastra a crescut intr-un an, cat altele in zece si se dezvolta pe zi ce trece, contrar tuturor betelor in roate si previziunilor trambitelor de serviciu ale Puterii, strecurate printre noi (de ex., un Neacsu, un Burcu, care nu mai pot de dragul sindicalistilor militari si lupta pe la toate colturile si din toate incheieturile pentru decapitarea SCMD!...)
In speranta ca o sa va sensibilizez, catusi de putin, in legatura cu cele mai sus afirmate, dar mai ales in legatura cu determinarea dumneavoastra pentru reforma (termen la moda) si schimbare in organizatia noastra, am sa va prezint, in avanpremiera, cateva aspecte rezultate din raportul de audit, ca sa nu fiti socat la primirea versiunii oficiale (daca o veti primi vreodata), si daca o veti primi, va sa fie cea a comisiei de audit si nu a trezorierului( contabilului, auditorului si inginerului financiar) al SCMD.
Am mari rezerve ca veti beneficia de varianta ORIGINALA a raportului de audit. Cel mai probabil veti primi raportul intermediar al comisiei sau in cel mai fericit caz, o varianta scurta, parafrazata, a raportului final, in care vor fi evidentiate si cateva gainarii marunte, produse ca urmare a nepriceperii sau stingaciilor, specifice oricarui inceput de drum, vor zice ei, apartinand cu siguranta unui contabil care, pe deasupra, nici nu era specializat pe domeniul respectiv.
In situatia in care, Comitetul Director are o alta versiune, chiar si numai, in legatura cu elementele de mai jos, il somez sa o prezinte public (pe site-ul filialelor) in maxim 24 de ore. Alta varianta insemnand, de fapt, raportul original si integral al comisiei de audit. In caz contrar, inteleg ca elementele prezentate in cele ce urmeaz, sunt veridice, ca liderul maxim si aplaudacii din juru-I isi asuma raspunderea pentru ele, motiv pentru care pot fi, oricand, actionati in justitie pentru recuperarea prejudiciului si sanctionarea vinovatilor.
Asadar, daca veti primi varianta reala a raportului de audit veti constata ca nu pot fi justificati 4,5 miliarde lei, bani proveniti din cotizatii, contabilizati intr-un fel sau altul, si inca 2,5 miliarde lei, disparuti dar cu tot cu aproximativ 2000 membri de sindicat. Deci, 2000 membri de sindicat nu au fost luati in evidenta la nivelul structurii centrale, iar cotizatia acestora a luat alta cale decat cea a bugetului. Este ca sunt creativi si mari specialisti baietii astia de la Bucuresti, intr-ale ingineriilor financiare? Sa nu fiti surprinsi daca, procedand la o confruntare a propriei dumneavoastre evidente de personal cu cea de la centru, vor aparea neconcordante.
Disparitia fara urma a unor mari sume de bani din cotizatia sindicatului a fost posibila datorita faptului ca acestia s-au cheltuit pe un card bancar personal, dupa bunul plac si interesele a 1-2 persoane (probabil ca intuiti care ar putea sa fie acestea).

Comentariu:  

Cat de prost trebuie sa fie cineva pentru a crede ca se pot volatiliza 2000 de membri de sindicat, pentru a li se fura cotizatiile?!... Nu a existat si nu exista nici macar un membru de sindicat care a platit cotizatie si care sa nu fi fost regasit in evidentele  SCMD. Cei care ati solicitat detalii, stiti ca, de regula, secretariatul SCMD comunica pe loc data platii si cuantumul cotizatiei. Ceea nu stie dl. Zapor si altii, pentru ca nu-i intereseaza problemele sindicatului nici cat negrul sub unghie, ci doar sa se instaleze in frunte si sa culeaga beneficii personale, este faptul ca exista si va exista intotdeauna un decalaj intre numarul membrilor inscrisi in filiale si numarul membrilor inscrisi in baza de date (BD) centrala a SCMD pentru simplul fapt ca in BD noi nu operam decat pe baza de documente originale, adica dupa cererile de inscriere in sindicat si dupa extrasele de cont de la banca. Cu alte cuvinte, Secretariatul SCMD nu trece in baza de date membrii unei filiale decat atunci cand aceasta a trimis la Bucuresti pachetul cu „dosarele” noilor inscrisi. Pot fi si situatii inverse: in baza de date centralizata pot sa apara ca platitori de cotizatie rezervisti care nu sunt in evidenta filialelor. Cum este posibil acest lucru? Simplu: acesti oameni platesc mai intai cotizatia la banca, in contul SCMD si, mai tarziu, pot fi zile, saptamani sau luni, se prezinta cu cererea de inscriere si anexele acesteia la Filiala. Dar, mai deveme sau mai tarziu, aceste date se aseaza cap la cap si astfel BD se actualizeaza. Trebuie sa mai stiti ca am fost si suntem preocupati ca acesti timpi morti, aceste diferente, sa fie cat mai mici, dovada ca am rulat deja, cu ajutorul absolut gratuit al unui camarad din Filiala Constanta, la nivelul unor filiale, un program informatic specializat pe evidenta membrilor si pe care, treptat, il vom pune la dispozitia tuturor filialelor care vor putea sa asigure un operator de baze de date. Important este ca in acest moment, evidenta membrilor SCMD  este sigura, este viabila, si o realizam cu numai doi operatori la nivel central, tocmai in ideea economisirii banilor cotizantilor.
Pana aici a fost vorba de cota parte, cash, a cotizatiei care a disparut fara urme. Exista insa si o alta metoda de siluire a bugetului, aplicata cu mare succes de liderii nostri de la centru, cea a cheltuielilor neeconomicoase si inoportune. Pentru o parte din acestea s-au straduit sa prezinte niste documente justificative, mare parte din ele vizibil dubioase, ca sa nu zic, dea dreptul false.
Ce parere aveti, de pilda, despre un consum de carburant, in valoare de 29 mil. lei, realizat intr-o luna, de un singur automobil, care il tira pe liderul maxim, pe la ospete si cumetrii prin tara, pe la supusi. Asadar, 29 mil. lei impartiti la 2-2,5 mil.lei/ plin, rezulta 12-15 plinuri/ luna. 

 Comentariu: 
Cred ca este o minciuna pentru ca, retin foarte bine acest lucru, cineva din comisia de verificare a imputat faptul ca SCMD nu a instituit regula, atat la nivel central cat si la filiale, ca pe bonurile de benzina sa se scrie numarul autoturismului alimentat si cu ce ocazie a fost efectuata cursa. Apoi, n-ar fi exclus sa se consume o astfel de cantitate de benzina, pentru ca, daca in fiecare saptamana dintr-o luna au fost facute deplasari pe itinerarii lungi, de exemplu Bucuresti-Botosani, Bucuresti-Satu Mare, etc,  si retur, in mod evident ar fi putut rezulta chiar mai multe plinuri.

Ca sa fie in siguranta pe timpul plimbarilor prin tara, pe banii nostri, liderul maxim a aprobat (sau poate nu, urmeaza sa ne faca precizari) achizitionarea de anvelope si jante auto in valoare de peste 90 mil. lei. 

Comentariu:
Asa cum va explicam la inceput, SCMD neavand masina proprie, a trebuit sa apeleze la autoturismele personale ale membrilor sai. Din cate stiu, la nivel central au fost intocmite contracte pentru folosirea a 4 autoturisme, din care doua au fost puse la dispozitie de catre dl. Apostol. Numai aceste doua autoturisme au inregistrat peste 70.000 de kilometri in perioada sept. 2009 – aug.2010. Am inteles ca pentru fiecare din aceste masini s-au achizitionat cate un set de anvelope pentru iarna si un set de anvelope pentru vara. Nu stiu daca cifra de 9000 lei este exacta, dar, chiar daca ar fi, nu credeti ca este drept si corect ca aceste cheltuieli sa nu cada tot in sarcina celor care si-au inchiriat masinile, nemaivorbind de efortul psihic, fizic si timpul personal pus in slujba SCMD? Sincer, cati dintre noi si-ar fi pus masina personala la dispozitia sindicatului, in acest fel? Fara dl. Apostol si masinile sale, fara sacrificarea de catre dansul a timpului propriei familii si a aproape  a tuturor sfarsiturilor de saptamana, SCMD nu avea cum sa se extinda in acest ritm nemaintalnit in istoria contemporana. Pentru aceasta nu trebuie sa-l punem la stalpul infamiei ci trebuie sa-i multumim: si datorita lui avem SCMD-ul si nu degeaba inamicii SCMD-ului l-au pus printre primii pe lista proscrisilor!...

Si pentru ca masa sa fie si mai bogata, iar cheltuiala pe masura, au achizitionat, fara numar calculatoare si laptopuri, sa aiba toata lumea scule, inclusiv membrii lor de familie, si sa ne calculeze cu acuratete bugetul. 

Comentariu:  

Da, s-au cumparat calculatoare, laptopuri, imprimante si tot ceea ce este necesar pentru functionarea filialelor din Bucuresti, prin grija Secretariatului. Si vom achizitiona si mai multe, in continuare. Am amenajat spatii de lucru pentru fiecare filiala din Bucuresti si bine am facut, deoarece, in caz contrar, nu am fi facut fata valului de inscrieri in sindicat din ultimele doua luni. Am incurajat si filialele din teritoriu sa procedeze identic si cei care au cheltuit banii in acest fel, au cheltuit pentru dezvoltarea SCMD. Este o acuzatie josnica, murdara, ca aceste dotari sunt la membrii de familie. Oricum, filialele noastre cunosc situatia si pot demonta oricand aceste acuzatii de mahala.
Credeti ca s-au oprit la niste scule de medie performanta?. Da de unde, le-au cautat si gasit pe cele de inalta performanta si de aproximativ 35 mil.lei/bucata. Ca sa nu se lase mai prejos, fiindca nu are ce face cu laptopul, unul din vicelideri, fost regizor-scenarist, produs al PRO PATRIA, si-a tras o camera video, tot ultra performanta, ceva mai scumpa cei drept, dar nu prea mult, aproximativ 12.000 EURO ( 500 mil. lei). S-a plictisit veteranul nostru reporter de razboi de aparatul foto smena-6, pe care l-a utilizat o viata intreaga si a achizitionat o scula la care si el se uita cu uimire, din moment ce a angajat si un cameraman (tot pe banii nostri), care sa ne faca filmulete de pe la mitinguri, demonstratii si alte cumetrii pe la care mai participa liderul maxim si acolitii.
 Comentariu: 
Da, s-a achizitionat aparatura performanta, compatibila cu cea care este folosita de studiorile de televiziune actuale, si este vorba de un set de aparate pentru captarea, prelucrarea si difuzarea filmelor si fotografiilor. Veti vedea in curand eficienta acestor aparate. SCMD va fi in masura sa riposteze mai eficient si sa faca fata masinariei propagandistice a Puterii. Ghiciti pe cine deranjeaza si sperie aceasta achizitie?... Sincer, nu stiu cat au costat aceste aparate, dar stiu ca ele sunt pastrate la sediul SCMD, le-am vazut si e bin ca sindicatul nostru are astfel de dotari.

Mai au si o alta categorie de cheltuieli: pe alimente si bauturi. Acestea au fost achizitionate pe vremea cand liderul maxim si viceliderii luptau la incercuire cu boc si basescu in Piata Victoriei si la Cotroceni. Asa ca au facut si pe acest domeniu o investitie de peste 30 mil. lei preponderant pe bauturi. In afara acestora au mai achitat de pe cardul personal, invocate anterior, peste 36 mil.lei pe mesele individuale (a se citi chiolhanuri) servite de liderul maxim, impreuna cu acolitii, pe timpul peregrinarilor acestuia prin tara si chiar prin Bucuresti. 

Comentariu:  

Nu s-au facut nicaieri chiolhanuri, decat in mintile bolnave ale unora. Aceste cheltuieli acopera urmatoarele activitati:
·        Un pranz servit la un restaurant impreuna cu reprezentantii filialelor din provincie (Slobozia, Buzau, Braila, Calarasi, etc), sositi la Bucuresti pentru a asista la o prima dezbatere in Parlament a proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice. Am facut acest gest pentru ca era prima reuniune organizata cu mai multe filiale si am vrut sa ne cunoastem si sa discutam mai multe probleme legate de SCMD. Chiar ii rog pe participanti sa confirme si sa descrie amanuntit marele „chiolhan”;
·        Masa servita la reuniunea de la Alba Iulia; si aici, participantii stiu ca nu s-au facut abuzuri;
·        Desigur, in lungile si obositoarele deplasari prin tara, a fost nevoie, uneori, sa se plateasca cazarea si masa pentru delegatia SCMD (la primele filiale cate 3 persoane, apoi, la deplasarile mai lungi, numai 2 persoane, tot din ratiuni de economie...
Va las pe dumneavoastra sa faceti un calcul privind nr. de persoane participante, costurile mancarii si bauturii in general, si veti avea dimensiunea a ceea ce reprezinta o cheltuiala de 6600 lei (cred ca este o greseala si, de fapt, s-au cheltuit mai multi bani la acest capitol), pe un an de zile. Cred ca veti fi de acord cu mine este este o cheltuiala mai mult decat necesara si, de asemenea, facuta cu bun simt.
Ca sa nu se rataceasca si sa nu depaseasca viteza legala pe timpul marsurilor organizate de sindicalisti prin Bucuresti au facut investitii in GPS-uri si detectoare radar (si nu e vorba de cate un exemplar din fiecare, ci de mai multe, ne vor spune ei, daca vor fi binevoitori, cate si la ce sunt utile miscarii sindicale aceste scule). 
 Comentariu: 
Din patul cald al casei tale, este usor sa emiti astfel de judecati. Dar cand, saptamana de saptamana, esti pe drumuri lungi si obositoare, atunci, cu siguranta, ti se va schimba opinia in legatura cu necesitatea unei astfel de aparaturi.

Pentru a se pune la adapost fata de riscurile la care sunt supusi zi de zi, iubitii nostri conducatori si-au tras si cate o asigurare de viata. Cine (ce personalitati) si pentru ce motive s-au asigurat ne vor explica tot ei (daca vor catadicsi). Cert este ca si la acest capitol 
bugetar, au tras o investitie de peste 80 mil. lei. 
Comentariu:  

Nu cunosc detaliile despre asigurarile de viata incheiate. Stiu ca au fost contractate, la inceput, pentru cei care aveau sarcina infiintarii si deplasarii la noile filiale. Putea sa aiba loc un accident rutier in care oamenii sa moara! Contractele au fost reziliate atunci cand au fost infiintate filiale in majoritatea judetelor tarii iar numarul deplasarilor s-a rarit.
Si lista faradelegilor ar putea fi continuata, dar ii las sa-si aduca si ei partea de contributie la prezentarea si justificarea matrapazlicurilor.
Comentariu:
Acestea sunt TOATE „faradelegile”, cu exceptia a doua – trei  pe care eu, lt. col. Rinciog, le stiu, dar spre surprinderea mea nu au aparut aici. Deduc ca dl. Zapor sau echipa de control economico-financiar au avut si au oarecare motive de a le trece sub tacere. Eu nu am de gand sa trec nimic sub tacere si promit tururor sindicalistilor militari ca nu voi ascunde nimic din tot ceea ce stiu referitor la SCMD. Si mai promit ca imi voi rupe (cu parere de rau) din timpul dedicat muncii in Secretariat pentru a afla tot ceea ce se petrece in cadrul SCMD central si la filialeAbia astept sa citesc si eu raportul echipei de verificare economico-financiara.

Astea sunt doar citeva aspecte ale fraudei, dar nu si cele de maxima senzatie. Detalii mai multe veti obtine la primirea raportului de audit, repet, daca-l veti primi vreodata si daca-l veti primi, va sa fie varianta autorului si nu a traducatorului.
Asa stand lucrurile, eu m-am cerut afara de la comanda filialei de Neamt, lucru pe care nu va sfatuiesc sa-l faceti si dumneavoastra. Pe dumneavoastra va sfatuiesc sa cereti in regim de urgenta, si daca se poate, toti o data, raportul comisiei de audit, asa cum a fost redactat de aceasta. Nu acceptati nici o varianta intermediara, revizuita si adaugita de inginerii financiari ai CD.
Pasul doi: incetati a mai vira cotizatia filialei catre CD, pana la elucidarea deplina a situatiei
Pasul trei: cereti convocarea de urgenta a Consiliului National al Reprezentantilor pentru alegerea noilor organe de conducere la nivel central, analiza situatiei financiare si adoptarea unei hotariri pentru recuperarea prejudiciului produs. 

 Comentariu: 
Ghiciti cine ar avea de castigat daca sindicalistii ar urma sfaturile acestui brav general? Nu cumva asta astepta si la asta se lucreaza in culisele Puterii?

Cu tot dezastrul produs si probat de comisia de audit, nici macar acum, acesti indivizi rapaci, nu se potolesc, continuand seria minariilor de tot felul, cu presiuni si incitare la fals si uz de fals asupra personalului specializat incadrat in compartimentul financiar. 

Comentariu:
Acesti indivizi „rapaci” fac , intr-adevar, presiuni intr-un singur sens asupra lucratorilor din Departamentul financiar: acestia trebuie sa lucreze in ritm febril, asa cum lucram noi si BO ale filialelor, si trebuie sa fie pe receptie si sa rezolve rapid problemele financiare ale filialelor SCMD care deja sunt nemultumite de modul cum sunt tratate dupa preluarea Departamentului de catre noua echipa. S-a ajuns pana acolo incat, spre exemplu, pentru pregatirea actiunilor din 24 ianuarie a.c., filialele au pus bani din buzunarul membrilor lor pentru a sustine cheltuielile necesare, deoarece Departamentul financiar nu le-a trimis banii la timp. Se intampla des ca o plata catre o filiala sa se faca dupa 1-2 saptamani de rugaminti si insistente din parte presedintilor de filiala. Ori asa ceva nu se poate tolera pe termen lung, pt ca este o frana in calea dezvoltarii SCMD.

Pasul patru: (in ordinea prioritatilor ar trebui sa fie primul) formularea si depunerea plingerii penale impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise la nivelul Comitetului Director in ce priveste gestionarea bugetului organizatiei

Comentariu:
Va incredintez ca SCMD este suficient de organizat si are suficiente fonduri pentru a comanda un audit independent in orice moment si, probabil ca o va face,  pentru a inchide definitiv gura trompetelor de serviciu ale lacheilor Puterii. SCMD nu are de ce sa se teama de controale, dimpotriva, acestea il ajuta sa devina mai puternic.
Desigur, ar trebui sa ne gandim daca nu ar fi bine sa-i dam noi o lectie acestui general de doi bani si sa-i intentam noi un proces de calomnie.

Stimati camarazi,
In final va adresez o intrebare, care n-as vrea sa ramana retorica. Dumneavoastra va simtiti comfortabil condus de niste amatori in ale managementului organizational, care nu au nimic, sau aproape nimic comun cu institutia militara, care n-au comandat la viata lor nici macar un pluton si care conjunctural ajunsi in fruntea acestei structure de sindicat patroneaza, daca nu si participa la potlogariile mai sus amintite.
Mentinand aceste personalitati in fruntea SCMD ne decredibilizam total si irevocabil, atat in fata membrilor de sindicat, dar si mai grav, in fata societatii civile.

Comentariu:  

Acesti „amatori in ale managementului organizational” au construit SCMD  intr-un an de zile. E mult? E putin? Va lasam pe dumneavoastra sa ganditi. Cu certitudine insa, acest „specialist” autodeclarat in ale managementului, gl. Zapor, nu realizeaza ca facand afirmatiile de mai sus jigneste toate structurile de conducere ale filialelor SCMD, presedinti, vicepresedinti, secretari de filiale si membri obisnuiti, care au depus un volum de munca imens, care si-au folosit toate priceperile si cunostintele dobandite in scoli si in anii de serviciu militar, pentru a face din SCMD o organizatie de care azi Puterea se teme!
Gl. Zapor nu este in stare sa priceapa ca puterea SCMD depinde in mod fundamental de puterea de organizare, de activitatea si de atitutinea fiecarei filiale in parte.

Credeti oare ca reprezentantii societatii civile, unii deocamdata, nu se intreaba cum a ajuns o structura militarizata, mustind de genrali si ofiteri de toate armele si calibrele sa fie condusa de arhivari si regizori-scenaristi de desene animate? Cu siguranta ca da. Drept dovada stau pozitiile si atitudinile unor politruci agramati de genul: canacheu, talmacean, tinel, calian, popoviciu etc..
Credeti oare ca din miile de membri de sindicat nu se gasesc 5-10 ofiteri in rezerva, pur sange, care au facut ceva in cariera lor si care ar putea sa faca ceva si pentru organizatia noastra sindicala, cu siguranta, infinit mai mult decat liderii contemporani?

Comentariu:  

Daca nu stiti, domnule gl. Zapor, va informez ca adevaratii generali ai Armatei, ai SRI si Chestorii de politie sunt deja in arena SCMD si muncesc cot la cot cu noi, sindicalistii obisnuiti. Acum se aleg apele: vedem si noi cine sunt adevaratii generali, si cine sunt filfizonii care au primit grade nemeritate, nemuncite, care si-au cumparat sau au obtinut grade, ca pret al obedientei sau al tradarii intereselor tarii.
Continuand cu ei, nu avem decat o singura cale: pierzania. Frontul luptei noastre s-a mutat acum in justitie. Daca si pe acest front vom adopta decizii, vom actiona cu acelasi amatorism ca pana in prezent, avem toate sansele sa esuam si aici.
Cine trebuie sa vorbeasca, de acum inainte, sunt avocatii si nu liderii amatori. Dar ca sa vorbeasca bine, acestia trebuie sa fie retribuiti bine. Pe acest criteriu am mizat, mizam toti si suntem dispusi la orice efort atunci cand avem siguranta ca oameni (avocati) de forta ne reprezinta in instanta.
Din actiunile in justitie de pana acum, initiate de CD am avut parte mai mult de esecuri. De ce oare? Din motive financiare. Liderul maxim si aplaudacii nu au fost preocupati sa angajeze o Casa de Avocatura prestigioasa, care in schimbul unui onorariu consistent ne-ar fi adus si succese. Au angajat avocati de mana a doua, pe onorarii reduse si prestatii pe masura ,ca sa le ramana suficienti bani din cotizatia noastra pentru dezmatul financiar, doar punctat mai sus.
Daca nu actionam acum, maine va fi prea tarziu. Orice zi de intarizere este in defavoarea noastra.
Convocarea Consiliului National al Reprezentantilor in regim de urgenta este singura solutie pentru a pune capat arbitrariului si voluntarismului la nivel central, recuperarea prejudiciului financiar produs si sanctionarea vinovatilor.
Pentru initierea actiunilor de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor este nevoie ca unu-doi lideri locali sa preia intiativa. O buna parte din presedintii de filialele ii cunosc bine, ii stiu oameni de isprava si de mare caracter si am convingerea ca ar putea si vor face acest lucru. As face-o chiar eu insa starea de sanatate nu-mi permite acest lucru.
Va sunt alaturi cu sufletul si cu gandul.


Cu stima,Gl. mr.(r) Ioan ZAPOR