miercuri, 9 februarie 2011


COMUNICAT
         Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a luat act de declaratiile publice ale Sefului IGPR, chestor de politie LIVIU POPA, din data de 28.01.2011, pe posturile de televiziune, prin care afirma ca, citam: “sunt suficienti politisti betivi si nenorociti” precum si ca “ar trebui sa plece cei care fac Politia de rusine”.
         SCMD dezavueaza limbajul suburban si incalificabil al domnului chestor care a depasit cu mult obligatiile si indatoririle fundamentale (art. 54 din Constitutia Romaniei), ce il obliga sa raspunda cu credinta sarcinilor si indatoririlor ce-i revin, scop in care domnia sa a depus juramantul prevazut de Lege. Depunerea juramantului de credinta il obliga pe domnul chestor la fidelitate si integritate profesionala, loialitate fata de institutia pe care o conduce, respectarea statului de drept si a valorilor democratiei, probitate profesionala si morala, respect si corectitudine fata de colegi sau subalterni. Mai mult decat atat, susnumitul, in virtutea indatoririlor profesionale este obligat sa-si exercite drepturile si obligatiile constitutionale cu buna credinta, fara sa incalce drepturile si libertatile celorlalti. Prin atitudinea sa ofensatoare a prejudiciat imaginea Politiei Romane, aducand ofense nemeritate majoritatii politistilor, personalului onest si dedicat profesiei. Declaratiile sale pun sub semnul indoielii calitatile manageriale, profesionale si morale ale ofiterului care in 15 ani a promovat in cea mai inalta functie, chestor de politie, sef al IGPR.
         Aducem la cunostinta ministrului Administratiei si Internelor, domnul Traian Igas, ca prezentarea in public a unor date si informatii obtinute in exercitarea atributiilor de serviciu, pot fi facute numai daca prin acestea nu este incalcat principiul prezumtiei de nevinovatie, ori nu sunt lezate dreptul la propria imagine, demnitatea, viata intima ori privata a persoanei. Iesirea deliranta a sefului Politiei este nemaiintalnita in analele acestei institutii, prin incalcarea cu vinovatie a indatoririlor de serviciu, fiind necesara in regim de urgenta o pozitie oficiala a ministrului Administratiei si Internelor fata de declaratia publica a acestuia.
         Totodata, SCMD, in numele membrilor sai, isi manifesta consideratia fata de munca depusa de corpul politistilor in indeplinirea obligatiilor legale si nu accepta compromiterea statutului profesional de catre persoane care nu sunt cu nimic mai presus decat ei, solicitand demisia neintarziata a chestorului de politie LIVIU POPA pentru declaratiile sale care-l fac incompatibil atat cu gradul profesional cat si cu functia detinuta.

Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU