marți, 13 mai 2014

ESTE CAZUL UNEI OFENSIVE MAJORE, A TUTUROR FILIALELOR SCMD SI ANCMRR , IN JUSTITIE, IMPOTRIVA TUTUROR CELOR CE NESOCOTESC PREVEDERILE CONSTITUTIEI SI HOTARARILE JUSTITIEI!




N-am scontat pe ajutorul lor, desi ar fi trebuit sa-l primim!


Inca de la inceputul "epopeii" noastre privind recuperarea demnitatii militare si a drepturilor de pensie abuziv diminuate, noi - membrii de sindicat - nu am scontat niciun minut pe sprijinul juristilor "militari". Avem si motive sa credem asta, tinand cont de premisele existente:
- obedienta sefilor de structuri juridice fata de conducerea, tot mai politica, a ministerelor de resort;
- lipsa rezistentei acestor structuri la modificarile legislative nefavorabile in faza pregatitoare a noilor acte normative. 
- in majoritatea lor, juristii militari au fost activati pe filiera indirecta (unii dintre ei din avocati ratati s-au trezit consilieri juridici "pe pile" ). Prin urmare, nu au un fost niciun minut cu adevarat militari, nu au simtit  niciodata acut responsabilitatea si rigorile vietii militare. Pe scurt, n-au fost niciodata "in pielea noastra". 
Avand in vedere cele de mai sus, n-am asteptat sprijinul lor! Pe de alta parte, nu ne-am asteptat nici la atacuri murdare din partea lor, in virtutea pozitiilor pe care le detin. Cu toate acestea ele au venit in special prin intermediul documentelor depuse la instantele de judecata. Va ilustram acest lucru cu doua exemple: unul privind modul rauvoitor de interpretare a prevederilor HG nr. 1019/2010, care modifica, prin completare, HG nr. 1294/2001; al doilea exemplu este de-a dreptul revoltator, prin compararea pensiilor militarilor cu pensia medie pe economie si cu indemnizatia minima de 350 lei acordata celor care nu au fost incadrati in munca.
 "Celebrul" Fanica-Honorius Paduraru are urmasi demni de o cauza mai buna. Le uram sa ajunga si ei sa aiba nevoie de ajutorul JURISTILOR MILITARI!
Nu putem sa nu ne intrebam un lucru: colegii nostri, inca in activitate, cum s-or simti ei oare daca stiu ca interesele lor sunt "protejate" de juristii militari care trebuie, nu-i asa, ca pe langa interesele institutiei, sa-i apere si pe ei? Procurorii militari sunt de partea cealalta a baricadei!
Col. (r) Vasile MIHAI

Nota BOF Pitesti

Domnule colonel Vasile Mihai,
Filiala 1 Pitesti ce cu onaore, demnitate si vointa de lupta o conduc, prin actiunile firesti de sustinere si aparare a PUTERII JUDECATORESTI , ca putere independenta in statul democratic de drept, este pe punctul de a rasturna toate previziunile ''politicienilor'' si mai nou, a celor care au tradat CAUZA organizatiilor noastre militare, a lasilor , ezitantilor si a celor care NU aveau ce cauta intr-un organism militar bazat pe profesionalism, ordine si disciplina! Acestia sunt cei care accepta pensia medie pe economie si indemnizatia minima de 350 lei, iar o mare parte dintre ei, nici n-au visat ca poate beneficia de o pensie stabilita posterior datei de pensionare,intr-un quantum exagerat si fara temei legal( Nu ne intereseaza comentariile despre legea 263 sau OUG 1 ). Nu este prima data cand lucratorii DAJRP a M.Ap.N., ''se intrebuinteaza'' apasat, impotriva rezervistilor militari! Bineinteles, umar la umar cu tovarasii lor de la CPS a M.Ap.N. 
In fata unui inamic pervers, alunecos si numeros, identificat cu usurinta de NOI, ne-am detasat de ''starea de veghe'' si azi 13.05 2014, am initiat primul pas din procedura executarii silite, impotriva ordonatorului de credite care NU a inteles sa puna in executare de buna voie asa cum prevede legea, HJD si Irevocabile in procesul de recalculare a pensiilor militare de stat.
In acest context, multumesc membrilor de sindicat si ai ANCMRR din Filialele Pitesti, Rm.Valcea, Curtea de Arges si C.lung Muscel prezenti astazi la intalnirea de lucru pe procedura executarii silite si ii asiguram ca vom utiliza toate caile de atac, inclusiv cele PENALE, impotriva celor suspecti de vinovatie cu si fara rea credinta, care au dezonorat prin actiunile lor perfide, onoarea, demnitatea si spiritul de corp al cadrelor militare!
Va adresam RUGAMINTEA ca in calitate de CONSILIER JURIDIC PRINCIPAL al SCMD, sa luati act de ACTIUNEA FILIALELOR din Judetul Arges si Valcea in aceasta directie si impreuna cu toti membrii CNR/SCMD sa actionati in etapa imediat urmatoare, pentru a aduce la indeplinire ANGAJAMENTUL nostru suprem in fata camarazilor nostrii, acela, ca in mod legal, democratic , sa le aparam drepturile consfintite de Constitutie , legile organice si cele specifice MILITARILOR!
Folosim acest prilej ,de a REAMINTI ordonatorului de credite al M.Ap.N. in subordinea caruia actioneaza DAJRP si CPS, ca HJD si Irevocabile pronuntate de Instantele de Judecata de la Tribunalul Arges si Curtea de Apel Pitesti, AU DEPLIN TEMEI LEGAL .
Pentru cei ce suntem fideli juramantului depus si luptei noastre pentru adevar, dreptate si respectarea legilor, NE reintalnim JOI 15.05 2014, 10:00h.
Honor et Patria ,Vae Victis!
Vicepresedinte CD/ Presedintele Filialei Pitesti
Colonel Popescu Victor