sâmbătă, 17 mai 2014

SEMNUL CRUCII CU MARKER ROSU PE EI ! NU AU NICI MERITE SI NU-I RECOMANDA NIMIC SA NE REPREZINTE INTR-UN PARLAMENT AL CUI ? ROMANIA ARE SAU NU PARLAMENT? CUI II FOLOSESTE ACEST PARLAMENT ? SAU ACCEPTAM TUTELA ? NU !



MINȚIȚI, MINȚIȚI, MINȚIȚI – PÂNĂ LA CAPĂT

Am mai scris despre minciună, și nu voi înceta să o fac, considerând că doar un singur votant dacă mă va lua în seamă, articolul își va fi împlinit rostul.

 Revenim la vara anului 2012

Braț la braț, cei doi șefi ai USL-lui au cutreierat munții, dealurile și toată geografia țării prezentând românilor un proiect care venea de la sine. Un proiect foarte ușor de făcut, ce trebuia dus până la capăt, asemenea celui din anii imediat de după Ceaușescu. Dacă spuneai că se vor umple magazinele cu papa, și prețurile stăteau înghesuite într-o singură cifră erai pupat pe frunte, ceea ce echivala în proporție de sută la sută cu ștampila ”votat”.
Totul era să fii văzut la tv sau prin ziare. Sătui până peste cap de un singur chip, varietatea noilor figuri dădea impresia unei forme de guvernare umane, chiar ca aparținând de popor. În parte putea fi adevărat, dar selecția a scos la iveală ceea ce era mai rău și putred în ființa națională. În spatele majorității acelor figuri stătea una dintre cele mai sinistre combinații posibile. O hidră cu o grămadă de tentacule, latentă în perioada ei de formare dar omniprezentă imediat după 1990. Fără nume sau identitate ea și-a câștigat adepții prin minciuna dată de prezentarea iluziei participării prin vot la binele cetății. Aici au început să-și facă loc anumiți indivizi. De calitate umană nu are rost să vorbim pentru simplul motiv că dacă o aveau, acum aveam și noi o cu totul altă țară. Numitorul comun a fost și este dorința de înnavuțire rapidă, iar strategia a fost și este perseverența cu care și-au dus și își duc obiectivul. Ori pentru atingerea lui nu a existat și nu există vreo opreliște. Mijlocul cel mai la îndemână a fost și este MINCIUNA. Servită pe toate canalele, dacă se poate și prin țevile de apă rece sau caldă, ea este o prezență activă, neîntreruptă și persuasivă. Indusă cu știință, ea dă aparența de adevăr. Spre exemplu, sloganul ”salam cu soia” a făcut carieră în primii ani, atașat de cei care au venit cu dolari să ne ia România. Cui i-a folosit? Nouă în nici un caz. Când s-au umplut ei de dolari, sloganul a fost abandonat. A fost bun pentru o vreme.
 În continuare trebuia inventat altceva pentru a da de mestecat și astfel au apărut iluziile imbogățirilor de opt ori prin furturi masive. În tot acest timp, hidra își perfecționa acțiunea fiind și la putere și în opoziție.
Era ca în bancul cu etichetele: dacă se epuizau cele de Cotnari se lipeau cele de Panciu. Etichete erau pe alese. Dintre noi au ieșit cei ce atunci și acum duc la bun sfârșit opera de distrugere calculată a țării. Nu sunt alții, decât acei care ne-au fost cândva vecini, unii chiar de apartament, sau chiar colegi de lucru pe la vreo cărciumă sau birt. Acestora nu li s-a injectat peste noapte vreun ser miraculor producător de inteligență, ci pur și simplu s-au urcat în trenul care i-a strămutat în sfera de acțiune a hidrei, punându-se în slujba ei total.
 Din această cauză nu avem astăzi ca rezultat un Parlament sau instituții în care să mai creadă cineva. Ele sunt populate cu ”sfert de oameni” care răspund ”nevăzut” unor dispoziții ”nevăzute”. Nenorocirea este că formarea acestei hidre nu s-a făcut după un plan minuțios, ci ea a avut la bază ideea ”mâinii care se spală una pe alta”. Au creeat o instituție care pentru a funcționa a avut nevoie de alte câteva agenții, care la rândul lor au necesitat alte departamente, șamd. În final o structură interdependentă plătită din bani pe care ea nu-i produce. Întreținerea ei are nevoie de un anumit tip de oameni, care se desfășoară în politică având ca bază de lucru PROMISIUNEAiar ca mijloc de exprimare, așa cum am scris, MINCIUNA, care trebuie neapărat crezută.
Aici intervenim noi, oamenii de rând, care ne trezim de dimineața cu ei la știri: că cu cine s-a mai luat la trântă Băsescu, că cu cine s-a dus Udrea, că cum se ocupă Ponta de țara asta și multe altele. Singurele adevăruri se găsesc în Monitorul Oficial iar acelea într-o proporție majoritară ne îngrozesc.

Minciuna are un singur leac. Adevărul

El trebuie spus și strigat de pe acoperișuri. Este greu să fie acceptat, dar n-avem încotro. Dacă analizele spun că ai nevoie de operație nu te poți minți la nesfârșit și să spui că ești sănătos. Trebuie într-un final să accepți starea. Am fost și suntem mințiți de dimineață până a doua zi dimineață. De cei mai mulți pe care îi vedem la televizor. Acum la serviciu pentru a ne minți sunt Ponta, Băsescu și tot ce au ei în spate. Dacă nu îi vom mătura anul acesta, peste câțiva aniMINCIUNA va avea alți actori, dar tot ea va fi baza sub care ei vor lucra.

În final, una din minciunile ieșite la iveală este și aceea cu suspendarea lui Băsescu

Motivul pentru care în 2012 nu a fost dusă la capăt este Antonescu. Atunci, în acea vară hidra de care am scris a intrat în trepidație prin scăparea oarecum de sub control a lucrurilor. A ”riscat” în 1997 cu Constantinescu iar o nouă experință ar putea să-i fie fatală, așa că ”a dus” alegerile prezidențiale la termen prin Curtea juristului cu handicap, timp suficient să scape de Antonescu.
Cum? Simplu, prin Ponta. Cum? Simplu, împingându-l pe Antonescu pe scări în timp ce sta cu fața supărată la televizor, plângând, precum Stolojan în faza din Shakespeare de PDL.
Virgil Florea

De ce i-ați vota?

Azi despre PSD + PC + UNPR

Cine este domnul Ponta?

USD speră la 13 europarlametari

Să vedem care sunt aceștia:
Corina Crețu
Cibernetician. Blonda implicată într-un scandal sexual. Cea care îi făcea avansuri deocheate fostului secretar de Stat american, generalul Colin Powell. Fost consilier și purtător de cuvânt al lui Iliescu (ăla de a chemat minerii care v-au cotonogit copiii, cel ce ne-a furat democrația în decembrie 89). Evident cunoaște și limba rusă (mă întreb de ce? ). Este europarlamentar și în cinci ani de mandat a reușit performanța să aibă UN SINGUR raport. Pentru ce o fi luat oare atâți bani?
Ecaterina Andronescu
Profesor. Abramburica – nume definitoriu. Care i s-a lipit pe frunte de când a fost Ministru al Învățământului de mai multe ori. Învățământ din care a făcut varză. Se remarcă prin cocurile savante gen o altă ”savantă”. A desființat școala profesională în 2003, înlocuind-o cu școala de arte și meserii prin care elevii puteau ajunge la un bac ușurel vai mama lui și apoi la facultățile denumite ”Fabrici de diplome”. În 2009 a suspendat și Școala de arte. În 2011 are o propunere de râsul curcilor, elevii care nu au luat bacalaureatul să poată merge la facultate, urmând să-și reglementeze diploma de bac din mers.
Catalin Ivan
Economist. Cel care a declarat că criticile Comisiei Europeni din Raportul pe justiție sunt “nedemocratice” şi “neeuropene”. Despre care CTP zicea cândva că ”este un imbecil”. S-a remarcat în PE prin mici scandaluri chiar și între colegii lui de partid. Susținut de Nichita de la Iași și de Ministrul Bănicioiu. Mare fan al proaspetei accize care ne pauperizează. Nu-i place Nuland, nu-i place Reding dar vrea în PE. Deh, salariu mare, familie numeroasă.
Dan Nica
Inginer. De trei ori ministru al Comunicațiilor fără să aibă vreun proiect major. Fost ministru de interne, plecat după scandalul ”autocarele sunt pregătite”. Numele lui este asociat scandalului Ericsson. La Curtea de Arbitraj din Suedia fostul manager al Ericsson România este cercetat pentru că ar fi deturnat peste 7 milioane de dolari. Acesta se apără că banii ar fi fost plătiți către diverși oameni politici printre care și Dan Nica. A fost cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul “Poşta Română”.
Maria Grapini (PC)
Inginer textilist. Agramată rău.
Damian Draghici (UNPR)
Lăutar. Reprezentant al rromilor. Naistul Radu Simion, fostul lui profesor şi mentor, spune că nu este un adevărat artist. Și cine sunt eu să îl contrazic? Implicat într-un scandal cu o presupusă soră. Scandal? Nu, ceva normal, specific nației. Căsătorit cu Paula Rosenberg, implicată într-un dosar de fraudă bancară de 85 de milioane de euro, fără a fi acuzată.
Daciana Sârbu
Jurist. Fără a-și profesa vreodată meseria. Fiica lui Ilie Sârbu și nevasta lui Victor Ponta. Suficient. Ipocrită în ce privește exploatarea cu cianuri. Mai mult despre ea, am scris aici:
Ioan Mircea Pascu
Economist. Fost Ministru al Apărării în vremea lui Năstase. Consilier al lui Iliescu, este Decorat de Ion Iliescu ordinul “Steaua României” – în grad de Cavaler,. Pentru mine este de ajuns. A reinventat Ștefan Gheorghiu sub numele Școala Națională de Studii Politice și Administrative. În 2002, după ce apăreau în presă dezvăluiri despre foștii securiști păstrați în funcții-cheie din serviciile secrete ale Armatei, Ioan Mircea Pascu adresa ziariștilor: „Le mulțumim celor care mor de grija altora, amintindu-le totuși ca și viața lor este scurtă, iar sănătatea este și pentru ei un bun prea de preț care nu trebuie pus în pericol prin lansarea unor dezbateri cu înalt consum emoțional, stresant”. Era o amenințare? Era.
Viorica Dancilă
Inginer. De loc din imperiul lui Dragnea. Cică ar fi protejată de el. O fi vie? Candidează pentru al doilea mandat în PE. După cum n-am auzit de ea, pare a nu fi vie. Nevastă de manager la OMV Petrom (Dancilă Cristinel) de unde încasează anual modesta sumă de 3,5 miliarde lei. Au oamenii de unde să facă campanie și să mai ajute și partidul.
Sorin Moisa
Economist. Băiat subțire, este acţionar la patru instituţii bancare, respectiv la Commerzbank AG Frankfurt – 3.000 de acţiuni, valoare de 36.105 Euro, Credit Agricole SA Paris – 500 de acţiuni, valoare de 5.532 Euro, Deutsche Bank – 585 acţiuni, valoare de 18.186 Euro şi Societe Generale – 324 acţiuni, valoare de 14.256 Euro. Gurile rele spun că este prieten cu Daciana și de aici pe listă.
Victor Bostinaru
Profesor de geografie. Prin satele din Dâmbovița înainte de revoluție. Apoi, băiat deștept a găsit o oportunitate și a ajuns deputat încă din 1990, din partea FSN. A făcut parte, la revoluție, din Comitetul de salvare a orașului Găești. Emil Bobu l-a acuzat că la Revoluţie Boștinaru i-a furat la Găești, când a fost arestat, ceasul şi 6.000 de lei. Deh, certuri între comuniști.
Ciprian Tanasescu
Medic. Provine din ograda Tribunului. Claudiu Ciprian Tanasescu, fiul fostului senator PRM și fost primar la Mogoșoaia, Dan Claudiu Tanasescu. Actionar la trei firme, dintre care una, Unicorn Productions, este detinatoarea licentei de emisie pentru posturile Cosmos TV si Cosmos FM. Claudiu Ciprian detine 60% din actiunile Unicorn, iar sotia sa 40%.
Doru Frunzulica (UNPR)
Inginer. Ehei, nu vă spune nimic?, s-a învârtit toată viața prin consilii de Administrație; Societatea de Valori Mobiliare, ”consilier ASF”. Bogat. Are câteva zeci de hectare de teren în Bucureşti, Ilfov, Olt şi Bran- Braşov, 11 apartamente şi case, cărora li se adaugă sute mii de euro în conturi bancare. Din cele 11 case, 3 se află la Năvodari.
- Lili Craciun

PSD, a realizat NIMIC

2 zile ago 2 Comentarii 238 Afișări
psd nimic

NIMICUL celor doi ani și procentul de simpatie al PSD

Acum doi ani, în mai 2012, urmare a votului de blam dat cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu de noua majoritate din Parlament, Victor Ponta formează noul guvern al României și este numit Prim – Ministru de președintele Traian Băsescu.
Ce promitea românilor noul guvern în care majoritari erau socialiștii, secondați de liberali?
1. Introducerea în dezbatere publică a Tratatului de guvernantă bugetară și fiscală, cunoscut sub numele de „Pactul Fiscal”, decis de 25 dintre statele UE și evitarea situațiilor în care primul ministru nu știe ce documente internaționale își asumă țara noastră, ca în cazul ACTA (The Anti-Counterfeiting Trade Agreement).
2. Dialog susținut cu Opoziția, ONG-urile, societatea civilă, în legătură cu aderarea României la Spațiul Schengen și cu Mecanismul de Cooperare și Verificare.
3. Combaterea corupției, prin modificarea și aplicarea Legii achizițiilor publice prin exercitarea controlului Curții de Conturi asupra activității ANAF si ANRMAP.
4. Depolitizarea structurilor deconcentrate, retragerea „Legii Igaș”, privind dreptul de a candida al funcționarilor publici.
5. Revenirea la valorile pensiilor și salariilor de dinainte de 1 iunie 2011, asumarea unui deficit de 3%, convenit cu FMI și modificarea de urgență a Legii responsabilității fiscale, care nu conține niciun articol care să prevadă răspunderea în fața Parlamentului a celor care încalcă legea.
6. Reglementarea de urgență a actelor normative la folosirea Fondului de rezervă al primului ministru.
7. Anchetarea și controlul „băieților deștepți” din energie, o strategie energetică pe termen mediu și lung.
8. Respingerea Proiectului Roșia Montană cu evaluarea pe trei zone: mediu, protejarea interesului național și combaterea corupției politice.
9. Micșorarea TVA pentru produsele agricole și încurajarea agriculturii bio
10. Taxe diferențiate pe venituri – impozitarea cu până la 10% a averilor mari
11. Reducerea CAS pentru angajator, pentru a stimula crearea de noi locuri de muncă
12. Majorarea salariului minim la până la 850 de lei – din asigurări ți venituri suplimentare la buget
13. Relansarea companiilor de stat prin management privat autentic și retehnologizare;
14. Descurajarea UDMR în a mai ridica pretenții și a mai pune condiții (exemplu – Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu – Mureș)
15. Adoptarea unei legi electorale negociată și susținută de  toate partidele şi reducerea numărului de parlamentari la 312.
Nu îmi propun să dezbat punct cu punct promisiunile USL (azi preluate de PSD) dar și dacă le citești pe orizontală îți dai seama cu ușurință că din cele 15 propuneri, USL cât și continuatorul de după destrămare, PSD, a realizat NIMIC. Chiar dacă aparent salariul minim s-a majorat, chiar dacă pensiile au revenit la valorile din iunie 2011, majorarea accizei și introducerea de noi taxe au făcut ca puterea de cumpărare să scadă dramatic față de aceeași perioadă a anului 2012. Despre reducerea numărului de parlamentari, depolitizarea structurilor deconcentrate, respingerea proiectului Roșia Montană, reducerea CAS sau relansarea companiilor private printr-un management profesionist, combaterea corupției și anchetarea băieților deștepți din energie, nici măcar nu poate fi vorba. Pesediștii au uitat de aceste promisiuni din chiar clipa în care le-au făcut. Cât privește ”descurajarea UDMR de a în a mai ridica pretenții și a mai pune condiții”, promisiunea e de tot râsul, UDMR este la guvernare alături de socialiști.
În aceste condiții mă întreb nedumerită ce anume face ca socialiștii să aibă încă un procent enorm de încredere din partea populației?
E un conservatorism al românului?
E un jeomanfișism, o lehamite că n-are rost să-i mai schimbăm pe ăștia pentru că nici ceilalți nu au fost mai buni?
Sau este și astăzi o frondă, o ură față de Traian Băsescu, Elena Udrea și restul oamenilor pe care i-a girat președintele în guvernarea Boc?
Nu știu.
Cred însă că este necesar ca, analizând acest NIMIC grevat de dușmănie dacă îl privim prin prisma procentului de încredere în PSD, să raționăm dacă procentul de simpatie față de Traian Băsescu este suficient ca să câștige în fața procentului de ură față de același Băsescu. Sau dacă nu cumva este necesar ca partidele de dreapta să se delimiteze de obiectul urii. Altfel, câtă vreme ne vom lovi de aceeași candidați dar fix și de aceeași alegători (după părerea politologilor, absenții vor rămâne mai departe absenți), există posibilitatea ca PSD să aibă o domnie lungă chiar dacă vor realiza și mai departe NIMIC.
- Lili Craciun