joi, 27 martie 2014

FIAT JUSTITIA PEREAT MUNDI !



"FIAT JUSTITIA  PEREAT  MUNDI"

"Fiat Justitia Pereat Mundi" (Sa se faca Dreptate chiar daca moare Lumea) este un dicton antic, dar valabil si astazi, care este caracteristic in democratie si-n statele de drept. Probabil ca in Romania de azi statul de drept nu exista, pentru ca altfel nu ne putem explica de ce hotararile definitive si irevocabile obtinute in ceea ce se cheama Justitie, sunt ignorate de catre institutiile statului (recte MApN) in cazul membrilor SCMD din Arges.
Stim ca doar Comitetul Director al SCMD are personalitate juridica, nu si filialele din teritoriu. Rezulta de aici ca acest Comitet Director impreuna cu Departamentul sau Juridic ar trebui sa conduca lupta noastra a membrilor de sindicat prin meandrele Justitiei (lucru care nu se vede)/
Iata ca noi la Arges am obtinut niste hotarari definitive si irevocabile in Justitie, decizii care ar fi folositoare tuturor membrilor SCMD si nu numai celor din Arges. 
Ce sa vezi ? In loc sa sara in sus Comitetul Director si sa actioneze la toate nivelele pentru punerea in aplicare a acestor hotarari, cu mici exceptii (vezi intalnirea de la MApN din 20 Martie a.c.) aceste demersuri treneaza. Am studiat si noi pe Sun Ti si pe Carl von Clausewitz si stim bine ca atunci cand in dispozitivul inamicului ai facut o bresa (recte deciziile astea favorabile noua), atunci bresa este exploatata, largita, si se cuceresc si consolideaza noi aliniamene in adancimea apararii inamicului conducandu-se lupta pana la invingerea acestuia. Ori, la noi dupa ce cei din Arges au facut bresa, restul SCMD in frunte cu Comitetul Director si Departamentul Juridic se fac ca nu au auzit de acest lucru. Ma gandesc sa nu fie atinsi cumva de molima Coabitarii cu Dusa si Oprea inca de prin aprilie anul trecut.
Intalnirea de la MApN despre care faceam vorbire anterior, hotarata in extremis de catre Comitetul Director a fost doar ceva de ochii lumii, ambele tabere nefiind reprezentate la cel mai inalt nivel. De aceea in loc de decizii ferme acolo s-au discutat discutii, un fel de dialog al surzilor, si in final a ramas ca in tren. 
Probabil tot Coabitarea e de vina. Asa ca noi cei din Arges am fost lasati in ploaie cu jalba-n mana si de MApN si de onor CD al SCMD. In loc de "Honor et Patria, Vae Victis" acum la noi se aplica principiul "Descurca-te romane". Asa ca acum intelegem si noi de ce Tudor Vladimirescu si de ce rasculatii de la 1907 si-au luat lumea-n cap care va sa zica. 
Pai e frumos domnilor din CD sa ne lasati de izbeliste in toiul luptei? Daca eram o adunatura de civili mai treaca mearga, dar noi suntem rezervisti si asteptam altfel sa fim condusi. Sau poate ca focul campaniei electorale e mai arzator decat parjolirea pensiilor si sperantelor noastre, mai stii ?? Atunci la ce naiba mai suntem sindicat, ce reprezentam noi, pe cine aparam noi, care e rezultatul luptei noastre? L 241 este doar o aiureala de prostit copiii de trupa si nu catanele batrane batjocorite si de Boc si de Ponta. Vrem sa stim de ce Comitetul Director nu transeaza problema noastra ? Vad ca demersurile CD pentru apararea grefierilor, diplomatilor, pilotilor etc. incep sa prinda roade. Poate ca noi am gresit sindicatul ca vedem ca pentru militari roadele nu prea apar la interval. Oare tot Coabitarea dlor ? Noi cei din Arges ne simtim acum precum soldatul japonez ramas sa lupte pana la capat in insula din Pacific si care constata brusc faptul ca razboiul e terminat de multa vreme. Poate si-n cazul nostru situatia a fost transata de multa vreme iar noi ne irosim nervii, fortele si mijloacele pentru o cauza pierduta si coabitata. Si atunci la ce mai e bun SCMD. Apropo, cati ma suntem in SCMD? Se pare ca noi cei din Arges stingem lumina.
Asa ca domnilor din Comitetul Director sunati goarna si iesiti la parapete ca ne-au incalecat miseii !!! Dati dovada de "Honor et Patria" ca altfel e "Vae Victis" peste tot. 
Nu ne lasati pe noi cei din teritoriu sa ne rezolvam singuri problemele, aratati ca aveti simtul raspunderii si ca stiti sa conduceti un sindicat!!! Urmati deviza "FIAT JUSTITIA PEREAT MUNDI", acesta e singurul lucru important din lupta noastra !!!

Daca nu puteti acest lucru si nu va pasa de soarta noastra macar spuneti acest lucru cu voce tare si schimbati pe "Vae Victis" in "Vivat Coabitationem".

col (r) Lucian Constantin
prim-vicepresedinte
Filiala 1 SCMD Pitesti